Aslaug Rustad og Brit Melting holder et hjerte for Trøndersk Matfestival.

Bak matfestivalen og bryggerifestivalen står O! Trøndersk Mat og Drikke AS. Da det hele startet for 10 år siden, satset vi på godvær, fortalte første daglige leder i Oi! Vigdis Bolås da vi traff henne den første dagen på årets matfestival. Sannelig er det blitt andre tider, lo hun. Vi tok oss ikke råd til telt den gangen, og det var rundt 20 utstillere. Se hvordan det har blitt - så flott med telt og alt, og det må det være, smilte hun fra øre til øre.

To andre som smiler fra øre til øre er prosjektleder for Oi! Trøndersk Matfestival Brit Melting og dagens daglige leder i Oi! Aslaug Rustad. Disse to er drivkrafta bak matfestivalen nå og den utviklinga som har skjedd de siste fem årene av matfestivalens historie. Aslaug og Brit står på og motiverer lokalmatprodusenter til å delta. Med seg har de en hovedkomite som syr hele arrangementet sammen. Det skal en infrastruktur som det heter så fint på plass. Det vil si telt, strøm, vann, avløp, kjølelager, toaletter, scener, bord og benker, lyd og søppelhåndtering på plass. Det skal tillatelser fra Mattilsyn, Trondheim kommune, brann, politi og skjenkebevilling på plass. Det ordnes med aktiviteter, kurs, åpningsseremoni og kokkeleringer. Markedsføring er også en kjempestor jobb. Alt dette har Aslaug og Brit kontroll på. Så når Adresseavisen nå skrev at nå er trønderne stolte av maten sin, ja da er det Oi! Trøndersk Mat og Drikke og folkene der vi skal takke for at det har blitt sånn.

Og det er dette kjempestore Sør-Trøndelag Bondelag får være en bitteliten del av. Den delen vi gjør ved å bidra med kornmaling og gulrotkasse på barneaktivitene - den er også stor og gull verdt. Budskapet om hvor maten kommer fra går rett inn hos ungene, og det er viktig for framtida. Så Sør-Trøndelag Bondelag vil si TUSEN TAKK for at vi fikk være med og TUSEN TAKK til Strinda Landbrukslag, Byneset Bondelag, Leinstrand/Tiller Landbrukslag, Malvik Bondelag, Orkdal Bondelag, Skaun Bondelag, Melhus Bondelag, Hølonda Bondelag og Klæbu Bondelag for at dere stilte med mannskap til barneaktivitetene på Oi! Trøndersk Matfestival.

På den trønderske matfestivalen bugner det av mye godt mathåndtverk. Og det skal en ikke glemme, håndtverk koster det å lage. Og det koster å by det fram og gi folk disse minneverdige opplevelsene i Trondheim disse dagene matfestivalen og bryggerifestivalen varer. Så ta deg tid, gå sakte, se, lukt og smak. Dra kortet, smil, vær glad,nyt maten du kjøpte disse tre dagene i dagene og ukene som kommer. Og velkommen tilbake neste sommer:-)Gulrøtter fra Frosta - en fargerik pyramide.Sola skinner over Bryggerifestivalen:-)Marte Hallem synger og skaper stemning mens det kokkeleres med lokale råvarer.Ingebrigt Hovind bistår gulrotvasking.Det handles mat fra Røros, og Guri Heggem fra Rørosmat melder at deltagerne herfra er fornøyde:-)