For tredje året på rad inviterte Skjetlein videregående skole, TINE og Økologisk Norge til Kuslipp på Skjetlein. Begivenheten fant sted lørdag 11. mai, og bondelaget var tilstede med stand hvor barna kunne male korn. Det er veldig bra at folk får komme til gården og se hva som foregår. Det er alltid spennende første gangen kyrne får komme ut til grønt gras om våren. På Skjetlein går dyrene i lausdrift inne i fjøset, så gjennom året får de beveget seg mye. Men å få komme ut er stor stas. Det blir litt hopp og sprett og litt småslåssing for så sikre hvem som er sjefskua, men flokken kjenner jo hverandre, så farlig er det ikke.

Journalistene var de eneste blant publikum som fikk komme på innsiden av sperregjerdet og strømgjerdet. Det er litt fart og krefter i de store dyrene, og sikkerhet er viktig. Hundrevis av smårollinger i fargerike regnklær ble ekstra godt passet på av de voksne. Og da kyrne kom brasende, var det både gledeshyl og litt hyl av skrekkblandet fryd.

Må man, så må man, og når man er ku så har det ingenting å si om folk står og stirrer. Denne sto lenge og vel og "tappet av tanken" og bondelagets "utskremte reporter" ble litt flirfull da en kar like bak utbrøt - søkki kår kua pesse, det e jo litervis!

Traktorprøving var populært.

Mye byggeaktivitet er i gang for å romme de nye fagområdene som kommer til høsten. Teknisk og industriell produksjon er en av dem.

Flere lokalmatprodusenter og småskalaprodusenter hadde tatt turen til Skjetlein. Her Gunn Elin Folland fra Holum gård i Meldal som selger garn og ullprodukter fra egne sauer.

Trivelig gjeng på bondelagsstanden:-) Inger Moe og Ann Helen Singstad fra Leinstrand og Tiller Landbrukslag, vår nye rådgiver, Per-Anders Robertsen, fikk prøvd seg ogMaragreth Bøhn og Anders Braa fra Byneset Bondelag stilte opp så ungene fikk malt byggmel til helgas vafler.