Formålet med studieoppholdet er å finne områder for samarbeide mellom Utviklingsfondet, Norges Bondelag og bondeorganisasjoner fra Malawi. Utviklingsfondet har i lengre tid hatt aktiviteter i Malawi rettet mot utvikling av familielandbruket. Se her.

Reisen nedover tok over 26 timer, ikke iberegnet 4 timers ekstra venting på Værnes på grunn av snøstorm, og gikk blant annet over deler av Sahara.- Ikke mye landbruk å se der nei - sier Vikan - selv om det var spor etter elver og vann.

Kl 23.00 i går kveld landet Bondelagsdelegasjonen i Lilongwe i Malawi i tåke og regn og 25 varmegrader, og ble møtt av Utviklingsfondets representant i Malawi, Knut Andersen,

I morgen mandag 4 februar starter en reise omkring i landet der vi skal treffe bønder og få et lite innblikk i landbruket her, og det arbeidet som Utviklingsfondet driver. Malawi fremstår som et veldig grønt og frodig land, der maisåkrene dominerer landskapet og den dyrka jord. Til og med midt inne i Lilongwe er det maisåkre. Dette bildet er tatt fra hotellvinduet.

- Jeg ser fram til ei uke med spennende møter med afrikanske bønder og afrikansk landbruk - sier Vikan - og håper at vi får til et samarbeidsprosjekt som kan bidra positivt for utviklingen av landbruket for i alle fall noen bønder.