Omkring 40 personer var fortsatt evakuert mandag formiddag, og NVE melder om at det fortsatt kan ta over en uke før alle berørte får flytte hjem igjen.

Kartet viser skredkanten og skredmassene ut i fra informasjonen NVE hadde søndag kveld. FOTO: Geir B Hagen, NVE.

 

Flere gårder berørt

Selv om flere gårder og 30 dekar dyrket mark er berørt, forteller styremedlem i Sør-Trøndelag Bondelag, Kolbjørn Frøseth, at ingen husdyr har blitt direkte rammet av raset. –1 gård med kylling og en del dyrka mark er det som er det av landbruket som er direkte berørt. I tillegg har de vært inne og hentet en hest på gården hvor kyllingen er, men kyllingen får mat og vann så lenge det er strøm i fjøset, sier Frøseth. 

Styremedlem i Sør-Trøndelag Bondelag, Kolbjørn Frøseth.

Fungerende lokallagsleder ved Byneset, Sissel Langørgen, legger til at det også var et par gårder med hest som var i nærheten av raset, men at beboerne her har fått flytte hjem igjen.

 

Skremmende

NVE vil i følge Langørgen foreta grunnboringer i området fra og med i morgen, og arbeidet ved rasområdet kan i følge den fungerende lokallagslederen vare i flere uker framover. Men til tross for skadene er ikke Frøseth bekymret for jordbruket i området i årene som kommer. –Raset har ikke gitt noen akutt nød for landbruket slik det er nå, men det blir viktig å tenke ekstra nøye gjennom planering og grøfting i områdene her i tida framover, sier Frøseth. Likevel har han stor forståelse for at de berørte har hatt det tøft i forbindelse med raset. –Det er klart det gjør noe med folk når det lander helikopter ved huset ditt og du får 10 minutter på å komme deg vekk fra ditt eget hjem. Heldigvis har det vært godt samhold blant naboene, legger styremedlemmet til.