ØKOUKA er en markering av norsk norsk økologisk mat der målet er å gi kunnskap og inspirasjon om produksjon og bruk av økologiske råvarer og produkter. I løpet av uka arrangeres kurs og seminarer, både teoretiske og praktiske, åpne gårder, studiebesøk, smaksopplevelser i ulike former, og mye mye mer.

ØKOUKA i Nord-Trøndelag foregår fra 29. september - 7. oktober, og det serveres økologisk morgenkaffe hver dag på Steinkjer. Se fullt program her.

ØKOUKA kårer også årets Økobonde 2017 i Nord-Trøndelag. Dersom du kjenner noen som er god på økologisk produksjon, har god agronomisk drift og ved husdyrproduksjon også har god dyrevelferdsmessig drift - nominer din kandidat til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag innen 15. september. Det er også viktig at økobonden har gode økonomiske resultat av drifta. Det vektlegges at vedkommende har gjort en innsats for å profilere økologisk landbruk og er utforskende og nytenkende. Prisen deles ut under Økologisk seminar på Bjerkem fredag 29. september. Les mer om kåringen her.