De Trønderske fylkeslagene har i 2019 hatt jevn og god deltakelse i Bondelagsregi, tydelige stemme i media og generelt positiv holdning til landbrukets betydning for lokalbefolkning og samfunn. 

HEMNE BONDELAG

Hemne har i likhet med Nærøysund Bondelag hatt en jevn og fin aktivitet hele året gjennom. De organiserte stand på yrkesmessa i Hemnehallen, hvor veterinær var til stede, Landbrukstjenester, Skjetlein videregående skole og kalven Eli, noe de har gjort i flere år.Kalven Eli, Foto: Hemne Bondelag

De sosiale aktivitetene har blant annet bestått i julebord i samarbeid med Produsentlaget til TINE og Nortura.

Vårkampanjen ble gjennomført med en politikerlunsj. De har hatt flere møter for å forberede kommunesammenslåinga og mulige felles arrangement sammen med Halsa Bondelag.

Hemne har engasjert seg i kommunalpolitiske saker som angår lokalsamfunnet.

De har vært representert på alle fylkesmøter og de har deltatt på møter i fellesnemda for nye Heim kommune.

I 2018, arrangerte de Åpen Gård og gjennomførte temadag sammen med brannvesenet der de øvde på evakuering av dyr og folk med scenariet eksplosjon i siloen i driftsbygninga, noe som har fått stor betydning i etterkant.

 

 

NÆRØYSUND

Arrangerer Åpen Gård i samarbeid med Val videregående skole hvert år.

Alle 1. klassinger i kommunen har vært på gårdsbesøk på fire gårder rundt omkring i kommunen. Avtale med Nærøysundet skole, der lokallaget kjøper inn frø, såjord og settepoteter til skolehagen. Lokallaget besøker skolen en gang i sesongen og elevene blir med på Sopin festivalen for å vis hva de har lærÅrets Sopinfestival hadde seminar med «takk for maten» som tema, sammen med lederne i norsk landbrukssamvirke (Nortura, Tine, Bondelaget og Felleskjøpet).

Lokallaget har vervet nye bønder, veterinærer og familiemedlemmer til medlemmer i laget, i tillegg til elever i landbruksfagene ved Val videregående skole.

Politikerfrokost med foredrag, ble en suksess like før påske, hvor lokallaget møtte utvalget for drift og utvikling, samt ordfører.

Det grønne innslaget i det nye kommunevåpenet, er mye takket være lokallagsleder og lokallaget selv. Leder har vært aktiv i media i forbindelse med kommunesammenslåing. Lokallaget ønsket grønt innslag i kommunevåpenet og de fikk gjennomslag.

Lokallagsleder Anita Marø, sammen med årets SopinPris vinner, Oda Lænn