Møtet arrangeres i samarbeid mellom Byneset bondelag, Trondheim kommune og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Idèen til møtet kom i Nettverksgruppa for urbant og bynært landbruk i Sør-Trøndelag, forteller Sissel Langørgen, leder i Byneset bondelag.  Vi ønsker å sette fokus på mulighetene nærhet til markedet gir for det bynære landbruket. Per i dag produseres det for eksempel svært lite grønnsaker og potet i Trondheim, samtidig som vi opplever en stor økning i etterspørselsen etter kortreist mat.  Gjennom dette møtet ønsker vi å vise noen av mulighetene den bynære bonden har.

Første innleder i møtet blir Astrid Sæther som har drevet Medalhus Andelslandbruk i 3 sesonger allerede.  Hun vil dele sine erfaringer som bynær, økologisk andelsbonde.

Videre kommer Anne Morkemo, daglig leder for Mathallen i Trondheim.  Etter åpninga i 2015 har de opplevd stor etterspørsel etter produktene Mathallen kan tilby, samtidig som de har plass til flere lokale produkt.

Mathallen er også leverandør av pausemat til møtet, så her blir det mat med lokal tilhørighet og mye smak!

Kvelden avsluttes med Jacobsen på Berg - Årets unge bonde 2015.  Han leverer bl.a. egg, grønnsaker og kjøtt fra gris, kje og villsau til Tromsøs befolkning.  Vi får høre hans erfaringer med å være bynær bonde med nærhet til markedet.

Last ned program for møtet.