Turid Nordbø sammen med mor Mette var travelt opptatt med å ekspedere kunder da vi var innom standen. Grindal Ysteri ble i går kåret til Årets Beste stand på Oi! Trøndersk Matfestival. Standen har de sammen med Fannremsgården som drives av Jon Fredrik Skauge, du skimter han med lommetørkleet med snepper i, og restaurant Credo. Disse tre har et godt og fruktbart samarbeid.

Tidlig på dagen var det masse folk i gata. Rolig og trivelig stemning. Sikkert fordi det er uendelige muligheter for å unngå å bli sulten...Smoothie-sykkelen til 4H får kjørt seg i år også, mens tålmodige og flinke Skjetleinelever viser hvordan solsikkeolje presses og frukt og bær blir til juice.

God stemning på barneaktivitetene fra jord til bord i  dag også. Og det er veldig gildt når Orkdal Bondelag stiller med fire, staute karer hvorav tre ungdommer som bare gjøv løs på oppgavene og forklarte ungene hvor maten kommer fra :-) Her går kornkverna mens Rune Kvernmo småprater med jentene.Lars Erlend Bjørnbet (til høyre på bildet over) kunne fortelle at han egentlig skulle på raftetur i dag, og innrømmet at pappan som er leder i Orkdal Bondelag hadde glemt oppdraget sitt til i dag, så han trengte folk fort. Så da stilte guttene opp. Det er veldig trivelig å kunne bistå, sier han, og dette er jo veldig artig - det er folk innom hele tida! Rafting kan jeg gjøre en annen dag! Det er ikke rart vi i bondelaget er stolte av ungdommene som befinner seg rundt om på gårdene og bygda når vi får treffe slike som Lars Erlend!

Like ved kornmalinga holder 4H til med svelesteking. Også der går det i ett. Sophia Marec (fra venstre), Ingrid Rustad Røflo og Helene Jerpstad syns det er kjempeartig å hjelpe til.Jon Endre Bjørnbet og Torstein Kvernmo sørger for trivsel på rotvekststanden, der ungene får ta opp gulrøtter fra jorda og spise den etterpå. Og smake på kålrot og rå poteter.Og den heldige på bondelagskontoret som har fått jobbe med matfestivalen og får gå litt rundt disse tre dagene, ja hun må nok bevege seg litt ekstra i ferien for å få tilbake ungpikeformene... bildet viser dagens lunsj... og det var egentlig to sveler...Eller ta en tur "Den Gyldne Omvei" om Innerøy og hvile litt i ei skuvseng...