Dette er tida vi normalt snart skal i gang med jordbruksforhandlingene og bruker tid til å holde kontakt med nye og gamle politikere. Det er viktig at fylkestingspolitikere kjenner landbruket i sitt fylke og at styremedlemmene i bondelaget kjenner sine politikere.

Et annerledes år

2020 er blitt annerledes-året. Med korona-viruset kom tiltak som gjør at en skal unngå for mye fysisk kontakt med andre. Hjemmekontor og digitale møter er løsninga for mange. Også Fylkestinget. Tidligere har vi servert kjøtt i mørket som tidligere bondelagskokk Inge Johnsen tilberedte og hjalp oss å servere til den gang hovedutvalget i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Det var i 2017. I 2018 fikk vi hjelp av Maria Mørseth i Lunsjkollektivet til å servere lunsj i Fylkestinget. Det var da et samarbeid mellom Sør- og Nord-Trøndelag Bondelag. I 2019 stilte vi med rødbete-suppe og brød fra Hegstad og Blakstad og smør fra Fannremsgården.

Ina Helen Kollerud Pedersen blir overrasket med lunsjpakke i Levanger sentrum. Her sammen med lokallagsleder for Nesset Landbrukslag, Odd Arne Lind

Hjemmekontor med hjemlevering

I år skulle vi stille for første gang som Trøndelag Bondelag og servere en god, trøndersk lunsj for Fylkestinget. Men i år sitter fylkestingspolitikerne rundt om på sine hjemmekontor i hele fylket! Ved hjelp fra Lunsjkollektivet, velvillige og engasjerte okallagsledere og fylkesstyremedlemmer så klarer vi det i år også. Og i år er det enda mer viktig en noen gang å vise våre fylkespolitikere at vi fins og at vi bryr oss og gjerne vil holde kontakten og knytte kontakt.

Denne uken har vi derfor dedikert til å tid til å levere lunsjpakker rundt i det ganske fylket.Her var det mye godt! kunne Ina Helen konstantere

- Dette var en skikkelig fin og god overraskelse, med et viktig budskap om norsk og lokalprodusert mat. Smilte en fornøyd Ina Helen Kollerud Pedersen. Hun kunne legge til at en slik handling er bevisstgjørende, og viser at vi ønsker å stå sammen, selv om vi er på avstand.

Både lokallagsledere, frivillige medlemmer, styremedlemmer i Trøndelag Bondelag og ansatte hadde lagt ned en ekstra innsats for at de lokale politikerne skulle få en positiv opplevelse.
 

- Det koster oss så lite, men betyr så utrolig mye! kunne en ivrig lokallagsleder for Nesset Landbrukslag, Odd Arne lind fortelle. Selv er han midt inne i våronn og lamming, men mener dette er verdt å sette av tid til.

- Dette er tiltak som virker, og vi ser hvor glade de blir når vi kommer, smiler Odd Arne.

Det rapporteres forøvrig om samme stemning og takknemmelighet fra alle som har mottatt sine lunsjpakker. 


For flere bilder, se gjerne vår facebookside.