Flere lokale produsenter hadde gått sammen for å lage menyen for lunsjen som fylkestinget fikk servert dag to av sin møtevirksomhet. Bondelaget i Nord- og Sør-Trøndelag sto for serveringa til en glad og sulten deltakergjeng på fylkesting.


"Servitører" sammen med kokker fra Hegstad & Blakstad. Foto: Inga Rossing/Norges Bondelag


Hovedretten besto av en varmende rødbetesuppe med beter fra Frosta, tilberedt av Hegstad & Blakstad. Som tilbehør ble det servert rømme fra Røros og ferskt brød.


Chunkey Rødbetesuppe. Foto: Inga Rossing/Norges Bondelag


Smøret ble kinna onsdag kveld, og kommer fra Fannremsgården med Jon Fredrik Skauge i spissen. Forma de bruker er en originalform fra 1880-tallet.


Nydelig smør, med lang tradisjon fra Fannremsgården. Foto: Inga Rossing/Norges Bondelag

Godt fornøyde

Foto: Inga Rossing/Norges Bondelag

Både deltakere og servitører var godt fornøyde etter endt lunsj. Ledere for hver sin gruppe, Audhild Slapgård (fylkesleder i Nord-Trøndelag Bondelag), Tore Sandvik (fylkesordfører i Trøndelag) og Kari Åker (fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag) kunne smile bredt etter vellykket lunsj.