Ny vår - nye muligheter!

En kan aldri miste trua, det kommer alltid en ny vår. Og med våren kommer nye muligheter! Nye muligheter til nytt liv, det spirer og gror og for bonden er det nå grunnlaget for matproduksjonen legges. Det gjødsles, pløyes, sås og pleies i åker og eng. Lam og kje ser dagens lys og kropp og sjel varmes opp i takt med at det går mot varmere dager. Jordbruksforhandlingene er i gang, og i år er det mer spennende enn noen gang. Medlemmene våre har gjennom sine innspill i vinter vist at de har store forventninger etter annerledes-våren i fjor. I år er det et at grasrotopprør blant bøndene og trykket er høyt. Det er bra, og vi håper det gir nye muligheter.

Forrige uke var det Fylkesting i Trøndelag, og det har blitt en fin tradisjon for Trøndelag Bondelag og få lov til å servere lunsj i april til Fylkestinget. Det ligger forventninger i denne stunda på året. I fjor var vi spente på om det ville bli noe av. Da hev vi oss rundt og sørget for at fylkestingspolitikerne fikk lunsj på døra. I år håpet alle i det lengste at en skulle få samlet Fylkestinget, men så brøt koronaen ut i Steinkjer og Fylkestinget ble digitalt. Så i år har vi også kjørt land og strand i fylket for å gi fylkespolitikerne våre en matopplevelse til lunsj og en utfordring i mateska. I matseska lå en pose med knutekålfrø, og vi håper fylkespolitikernes konkurranseinstinkt våkner og at vi får se hvordan dyrkinga går gjennom #vidyrkertrøndelag :-)

 

 

 

 

Ungdommelige Nærøysund Bondelag hjalp oss med å levere lunsj til Fylkestinget, og her besøker de Terje Sørvik.

Her finner du flere bilder fra "servering" av lunsj til Fylkestinget i Trøndelag 28. og 29. april 2021

Hilsen fra landet!

I år er det Stortingsvalg, og i den anledning ville vi gjøre litt ekstra stas på Stortingsrepresentantene våre med å gi den en hilsen fra bondelaget i sitt område. Lokallagene våre er godt i gang med å ta kontakt med og besøker sine Stortingsrepresentanter. Vi syns det er viktig å minne dem om at norske bønder produserer nær halvparten av maten som spises i landet her og at trønderske bønder står for litt over 20% av den jordbruksrelaterte matproduksjonen i landet. 

Fylkesleder i Trøndelag Bondelag, Kari Åker, besøkte Stortingsrepresentant Andre Skjelstad. Gjestfriheten var stor og de fikk en god prat om landbruk og landbrukspolitikk. 

Egge og Kvam Bondelag ved Anne Marit Igelsrud og Pål Wæhre besøkte Elin Agdestein. Også her var det stor gjestfrihet og god prat om landbruk og det forestående jordbruksoppgjøret. Foto: Kevin Wikan, Steinkjer24.

Skatval Bondelag har besøkt Marit Arnstad (bilde kommer, ble skjevt på siden her;-), Byneset Bondelag har besøkt Jon Gunnes, Ørland Bondelag har besøkt Kirsti Leirtrø og flere besøk er varslet kommer.

Anders Braa fra Byneset Bondelag traff Stortingsrepresentant Jon Gunnes.

Her finner du flere bilder fra besøkene

Vi dyrker landet!

I anledning Norges Bondelag sitt 125-årsjubileum i år håper vi at lokallagene våre tar utfordringa og har dyrkingsprosjekt eller gårdsbesøk for barnehager, skoleelver eller andre i sitt nærområde. Vi vet at Verdal Bondelag og Byneset Bondelag er godt i gang, og flere har varslet at det kommer, det kommer:-) 

Denne kommer vi mer tilbake om når vi har fått samlet mer informsjon og bilder fra "prosjektene":-)