Før helga fikk fylkeskontoret epost fra lokallagsleder Anders Braa i Byneset Bondelag. På vegne av sine medlemmer ønsket han å løfte opp en utfordring som ikke bare berører lokalt, men hele regionen.

-  Alle er vi kjent med den utfordrende høstesesongen og her på Byneset står det enda igjen en del korn på åkrene som vi håper å berge, sier Braa.

Fra og med 1.november omtrent dobles tørketrekket til kornmottakene for å forsøke å hindre gårdbrukerne fra å lagre rått korn over vinteren hjemme og er en ordning som er godt innarbeidet blant kornprodusentene.

- Men det er årets vekstsesong og ikke minst krevende høsteforhold som er grunnen for for at det står igjen korn, ikke annet, påpeker Anders. Da føles det som dobbel straff for de som klarer å få inn kornet i løpet av november, som mest sannsynlig blir veldig rått.

Anders foreslo å utsette dato for ekstra trekk til  1.desember og ba fylkeskontoret om å gjøre en henvendelse til kornkjøperne.

Så sagt, så gjort! Fylkeskontoret gjorde en henvendelse og resultatet lot ikke vente på seg! Fellekjøpet kunne vise til at de allerede hadde flyttet på datoen før helga, mens Norgesfôr og Fiskå gjorde det samme!

Ekstra tørketrekk utsettes dermed til 1.desember for alle våre kornkjøpere!

Godt jobba Byneset Bondelag!

Les også våre tidligere saker om kornhøsten i Trøndelag:

Mottakskapasiteten for korn kan bli utfordrende.

Krevende kornsesong og bruk av glyfosat til tvangsmodning