Det er travle dager med kalving, våronn og jordbruksoppgjør. I tillegg ser det ut til at telefonselgerne også har våknet av vinterdvalen. Jeg har i dag blitt forstyrret tre ganger av utidig mas, og min metode for å bli kvitt selgerne er å si at det er uhøflig å ringe til en person som akkurat er avgått med døden og som skal begraves i morgen for å prøve å selge livsforlengende urtedrikk. Ja, for når slike ”xxx maskoppa” ringer, så er han Arnt Tilset akkurat avgått med døden, så de kan bare stryke han ifra lista si. De stryker meg sikkert ikke, men det blir rimelig taust i andre enden når jeg meddeler et slikt budskap.

Kalvinga går mot slutten, og  våronna er vel og sånn akkurat i tide oppi Oppdal, så jeg kan ikke annet enn … ”klage”?

Jeg synes det er et fantastisk yrke jeg har når jeg kan se på de nysådde åkrene som spirer (ikke ennå, men om 3-4 uker dersom jeg får raigrasfrøet i jorda i morgen) og tenke på at dette faktisk er med på å holde liv i landet vårt, selv om de som sitter på andre enden av forhandlingsbordet i jordbruksforhandlingene kanskje ikke setter like stor pris på arbeidet mitt.

Jeg har et inntrykk av at det bare er de som bestemmer vårt tilbud som ikke skjønner alvoret i situasjonen, for alle jeg snakker med mener at bøndene har livets rett og trenger et inntektsløft, og da tenker jeg  på folk som ikke er tilknyttet jordbruksnæringen. Har vel ikke snakket med en eneste som er uenig med bøndene i at inntektene er for lave, selv ikke Per Sandberg….(men vi var vel litt uenig om hvilke tiltak som må til…)

Jeg håper de som bestemmer her i landet ser sammenhengen med bøndenes inntekt og matproduksjonen i Norge.

Men uansett telefonselgere og puslete tilbud i fra staten, så er motet og humøret helt på topp her oppi fjellbøgda over alle bøgde. Så stå på videre i deres kamp, uansett om det er mot været, klokka, politikere, presten, håpløse bondelagsmedlemma, telefonselgere, villrein på innmark, løvetann, den jævla naboen, sykelista, fotgjengera, jerv, gaupe, traktorselgera, skatteoppkreveren, eller kjerringa!

 

Takk for meg. I denne omgang.

 

Arnt