Tenk på dette

  • Hva blir sommerens jordbær uten fløte?
  • Hva er vafla uten den tykke og herlig seterrømmen eller den karamelliserte bestemorosten?
  •  En pizza uten ost er vel strengt tatt ikke en pizza?

I et hav av mulige scenarioer for å redusere klimautslippene, er det lett å glemme at det er flere sider av en sak. Vi har tatt turen til en svært viktig arbeidsplass, for å spørre et ekspertpanel om deres oppfatning av «Hva får vi fra kua?».

 

Det er en kjent sak at barn er herlig ærlig og forteller sannheten slik den er, i alle fall etter deres mening. Det er gøy å se at noen «sannheter» også gjenspeiler grunnleggende positiv holdning til en viktig husdyrart i landbruket.

 

Fellesnevneren – den norske melka

Vi har laget en ordsky som gjenspeiler noen av yndlingsmeieriproduktene til våre følgere. Vi er ganske sikre på at utvalget er mye større, og vi har ikke gått ned på detaljnivå i sammensettingen. 

 

Ikke bare kos

Det er på langt nær bare kosen, som danner grunnlaget for å heie på de norske meieriproduktene. Norsk melk og norske meieriprodukter (og alt som følger med i prosessen av lagingen), er med på å bidra til sysselsetting av tusenvis av mennesker landet rundt.

Det lille ysteriet innerst inne på seteren i ei avsidesliggende lita bygd, skaper entusiasme og glede for tilreisende. Skaper nye opplevelser og smaker. Skaper et livsgrunnlag.

Trønderen som nomineres til nordisk matpris, for noe «så enkelt» som smør – skaper troen på at tradisjoner også har en viktig rolle i framtida.

Historien om den lille jenta som ville bli stor og sterk, og trengte påfyll av kalsium for å styrke både skjelett og opprettholde normal muskelfunksjon. 3 om dagen sies å kunne dekke dagsbehovet for kalsium

– det er vel ikke noe problem så lenge vi ikke glemmer alle de glemte gledene.