Poff så var gatene i og rundt matfestvalen fylt med folk. Vi er på dag to, og sola skinner. Kornkvernene til Trøndelag Bondelag var de siste som stilnet i går, og de første som ble tatt i bruk i dag. Ungene er så ivrige på å få prøve. Og vi forklarer at det er bygg-korn fra åkrene i Trøndelag, og at det blir til mjøl når en sveiver dem gjennom kornkverna. Barna er så fornøyde når de får mjølet med seg i posen og "Kornboka mi" fra Den grønne skolen i hånda.

Malvik Bondelag og Skatval Bondelag står på stand så ungene får male korn.

En liten tur opp i Munkegata for å finne Trondheims Matperler var også på sin plass. De er nykommere som egen "region" på Trøndersk Matfestival, og har lagt sjela i å bygge opp sin stand. Det ga prisen "Årets Stand", og vi gratulerer så mye. Standen er bygd opp som et tun med trønderlån, fjøs og til og med et elektrisk gjerde rundt. Heldigvis uten strøm, for klemmene satt løst over gjerdet.

Håvard og Hjørvard hos Trondheims Matperler før prisutdelinga.

Matfestival er også stedet der en plutselig får en liten åpning til å hilse på Landbruks- og matministeren. Sandra Borch åpnet årets Trøndersk Matfestival, og hun tok seg tid til å innom aktiviteter og produsenter.

Fylkesleder Petter Harald Kimo venter på delegasjonen til Landbruks- og matminister Sandra Borch, og fikk hilst på ministeren før ferden gikk videre til en annen "delegasjon" - Innlandet. Vi hadde en trivelig lunsj med folk fra Innlandet bondelag, statsforvalter, fylkeskommune og flere som har vært her for å lære mer om arbeidet med lokalmat, Oi! Trøndersk Mat og Drikke as og Trøndersk Matfestival. 

 Fylkesleder i Innlandet Bondelag Elisabeth Gjems og Kristin Børresen fra Graminor er fornøyde med hva de har fått se, oppleve og høre fra Trøndelag. Og vi skal ikke stikke under en stol at vi har skrytt hemningsløst av gjengen som jobber hos Oi! Trøndersk Mat og Drikke as! Det har vært en rivende utvikling på området lokalmat, både "grønt" og "blått", og et stort stykke arbeid som er lagt ned av mannskapet (tror vi skal si damene, ettersom det er flest av dem der) i Oi! Både når det gjelder Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, men også Agriforsk (tidligere Grønn Forskning) og Agritech Cluster.

Ta turen og nyt opplevelsen bøndene, foredlerene, kokkene, organisasjonene og folket gir i Trondheim disse dagene.

 

Herlige og blide ungdommer fra Frosta selger grønnsaker så det kost etter!

Turid Mjønesaune fra Åstfjorden i Orkland selger produkter av sau og lam.

Lokalmatprodusentene i og rundt Den Gylne Omvei på Inderøya er på plass med sin flotte og lett gjenkjennelige stand. Yrende liv allerede tidlig torsdag.

Namdalen er på plass - her med Gammel Erik.

Hannes pølser fra Oppdal har mye herlig og fargerikt tilbehør. Ei pølse er ikke bare ei pølse:-)

Hektisk for Hanne Cecilie Flatjord fra Klæbu Bondelag. Jammen dukket ikke NRK opp også:-D

Ta på hørselvern - 4H sin smoothie-sykker starter opp!

Ellbjørg og Torbjørn Vold fra Melhus Bondelag og Hanne Cecilie Flatjord fra Klæbu Bondelag.