Ine Bye Rossetnes og Thrine Bye Heggum i Traktorpikene fikk overrakt BU-prisen av direktør Vigdis Harvik i Innovasjon Norge og fylkesråd Terje Sørvik.

Prisen ble overrakt under fylkestingets samling i Steinkjer. Fra før er Traktorpikene kåret til Årets Askeladd, en pris som ble utdelt under årsmøtet i Norges Bondelag i juni.

- Det er en stor ære for oss å få prisen. Vi er løftet fram av bygda vår, Innovasjon Norge og fylket vårt. Det er så stas. Smilet går helt rundt, sa Ine Bye Rossetnes, som mottok prisen sammen med søster og med-gründer Thrine Bye Heggum.

Så et behov

De to startet Traktorpikene for tre år siden, ut fra et behov de selv så for arbeidsklær tilpasset kvinner - både i form og farger. Arbeidsdresser, singletter, t-skjorter og andre klær selger som bare det, og firmaet vurderer nå å ansette flere.

Bygdeutviklingsprisen ble delt ut av direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge Trøndelag og fylkesråd Terje Sørvik. Harsvik ga honnør for måten søstrene har jobbet på.

Med sine fargerike arbeidsklær spesielt sydd for kvinner, har Ine Bye Rossetnes (til venstre) og Thrine Bye Heggum gjort stor suksess.

- De bor på hver sin gård i Grong, og de jobber mye i fjøs og utendørs. De følte det var et behov i markedet for andre klær enn dem vi kan kjøpe på Eiksenteret og Felleskjøpet. De bestemte seg for å gjøre noe med det, sa Vigdis Harsvik.

Hun roste spesielt søstrene for måten de har etablert bedriften på. De visste det var et marked. Det hadde de bokstavelig talt følt på kroppen selv.

- Altfor mange gründere sitter lenge og fikler med produktene sine, og når de går ut i markedet, viser det seg at markedet ikke vil ha det produktet, sa Harsvik.

Prisivnnerne har gjort det på rett måte, og er forbilledelige gründere, mente sjefen for Innovasjon Norge i Trøndelag.

Girlpower

Fra før har hun delt ut BU-prisen for Sør-Trøndelag til to søstre - Ragnhild Nordbø og Turid Nordbø - som også bor på hver sin gård i Rennebu.

- Nå har vi delt ut BU-prisene i Trøndelag til fire søstre. Det kaller jeg girl-power, sa Vigdis Harsvik.

BU-prisen er på 50.000 kroner, og de fylkesvise vinnerne er også med i konkurransen om den nasjonale prisen på 250.000 kroner. Bondelagets fylkesleder Asbjørn Helland har vært med i juryen, sammen med representanter fra Fylkesmannen, Innovasjon Norge og Fylkesmannen.