Bondelaget og Høyre hadde en god dialog både under og etter møtet. Fra venstre: Erling Gresseth, Asbjørn Helland, Leif Hjulstad, Gunnar Vada, Anders Kjær, Lars Myraune, Pål-Krister V. Langlid, Silje Heggdal Sjøvold, Pål Sæther Eiden og Stephen Ø. Johnsen.

Alle partier har for lengst startet arbeidet med programmet for stortingsvalget 2017. Bondelaget ønsker en god dialog med alle parti, og vil utover høsten invitere partiene til møter for å diskutere landbrukspolitikk - sett med nordtrønderske briller.

Det første møtet ble holdt fredag med Nord-Trøndelag Høyre, som stilte med åtte personer, blant dem både fylkesordfører, fylkesleder og medlemmer i programkomiteen og landbrukspolitisk utvalg.

Bondelagets fylkesleder Asbjørn Helland var svært glad for at Høyre stilte med så mange, og at partiet ønsker dialog med Bondelaget.

- Landbruket er svært viktig for Nord-Trøndelag, hvor 1 av 5 har sin arbeidsplass knyttet til landbruket. Vi produserer 11 prosent av maten i Norge, men har bare 3 prosent av innbyggerne, innledet Helland, før han presenterte Bondelagets standpunkt i aktuelle saker og ga innspill til programutkastet.