Regler for bruk av utvendig lys er «Alle obligatoriske lys som nærlys, fjernlys, parkeringslys, bremselys og blinklys, må virke og være koblet riktig». Dette gjelder for alle kjøretøy. På tilhengere skal også lysene være i orden og virke. Derfor er det viktig å ta en ekstra sjekkrunde for å se om alle lys virker som de skal og at de vises. Det er spesielt viktig hvis en har redskap påmontert traktoren bak traktoren og frontlaster.

I januar 202 ble det innført mer praktiske regler for kjøring med traktorer. Det er likevel viktig å merke utstyret riktig og sikre at traktor og utstyr vises med riktig bruk av lys i mørket. Vi ønsker ingen trafikkulykker på grunn av feil bruk av lys eller feil i lys som gjør at de ikke virker, så sjekk traktoren før du kjører oppfordrer Kari.

Julepyntete traktorer fra da Skatval Bondelag kjørte julekaravane for å lyse opp i bygda i førjulstida med korona i fjor. Ettersom dette var bildet vi i farta fant i arkivet av traktorer i mørket, så får de muntre oss opp samtidig som vi må tenke på hva som er riktig bruk av lys og ikke for traktorer i trafikken nå på den mørkeste tida av året.