Det er nettverkene for nye og unge bønder i Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag Bondelag som arrangerer turen. Bussen starter på Oppdal (Aunan) med avreise kl 9.15 og en kan stå på underveis på Berkåk, Støren og Lundamo. For de som kommer østfra, vestfra og fra Melhus kan biler parkeres på Skjetlein vgs. Bussen kjører derfra kl 11 i retning ferjeleiet på Flakk og spennende gårdsbesøk i Rissa, Åfjord og Roan. 

Lørdag besøker vi  Lena O og Jostein Vemudstad som er med i Ytre Stadsbygd Samdrift på Buan.

I Rissa har vi lagt inn is-smaking i produksjonslokalene til Reins Kloster. Og sannelig stakk de ikke av med en pris i Det norske måltid, så det er veldig god is du får smake.

Vi besøker gårdsbruket til Reins Kloster hvor Hans Hornemann har økologisk melkeproduksjon. Fjøset har treinnredning og var tidlig ute med melkerobot. Vi skal også besøke Gisle Bedin i samme område som bl.a har biovarmeanlegg. Ferden går innom Sørdalen i Åfjord hvor Anne Marit og Gunnar Singsaas bygger nytt sauefjøs og driver med Inn på tunet.

Middag, sosialt samvær og overnatting blir på Fosen Fjordhotell i Åfjord. Hit er også unge, nye og blivende bønder på Fosen velkommen til å bli med på sosialt samvær. Kanskje noen herfra blir med på hele turen - vi ser på muligheter for det ved interesse:-) Å^fjord Bondelag river i en bondequiz for anledningen!

Søndag besøker vi Norddalen Samdrift på Momyra og videre til Ida Basmo Pettersen og Ola Andreas Dahle som driver med sau i nytt fjøs i Bessaker. Kanskje stikker vi innom en hjortefarmer. Lunsj skal vi sikre oss i Bessaker før vi kjører ned til Åfjord igjen.  Hjort og salg av kjøtt får vi vite mer om når vi besøker Ingrid og Inge Hårstad i Åfjord. Inn på tunet er Gunnar Singsaas i Sørdalen positiv til å gi oss et innblikk i.

Invitasjonen med praktisk info finner du her

Vi må ta forbehold om endringer i gårdsbesøkene.

Påmeldingsfristen er 20. februar, men ta kontakt om datoen er passert.

Deltageravgift er 950,- med overnatting i dobbeltrom. Dette inkluderer buss, gårdsbesøk, middag fredag, frokost og lunsj lørdag.

Påmelding til:

ragnhild.eklid@oppdal.kommune.no

lillian.marstad@meldal.kommune.no

berit.solberg@bondelaget.no

Turen har økonomisk støtte fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Norges Bondelag

Bli med:-)