Åpen pelsdyrgård

Av Jon Gisle Vikan,
  • Tips en venn om denne siden

I helga var det åpen pelsdyrgård på 78 pelsdyrgårder i hele landet, hvorav 18 i Trøndelag. På pelsdyrgården til Bjørnar Berg på Byneset var det godt oppmøte av store og små publikum som fikk omvisning av hele familien Berg.

 

Bjørnar Berg driver med sølvrev og har ca. 550 avlstisper som årlig får mellom 3 og fire hvalper. Dyrene var rolige og friske uten tegn til stess eller mistrivsel. - Mye har skjedd i husdyravlen i de iste 10 - 20 årene - sa Bjørnar - dyrene er blitt mye roligere og tilpasset et liv i bur -

.

Bjørnar  driver pelsdyroppdrett som eneyrke og leier i tillegg hjelp i enkelte perioder av året, som under hvalping og pelsing. Han samarbeider med en annen oppdretter i nabolaget om pelsingen. Årlig sender han over 2000 skinn av god kvalitet til pelsdyrauksjonen i Finland.

- Norges Pelsdyravlslag fortjener honnør på den måten de har åpnet næringen for publikum - sier org sjef Jon Gisle Vikan i Bondelaget - De har fått vist fram ei næring som driver et godt og forsvarlig husdyrhold. Dette er en fin måte å imøtegå den kritikken pelsdyrnæringa har vært utsatt for i media -

Lars

Mer mat på norske ressurser

- Kravet i årets jordbruksforhandlinger følger opp ønsket fra norske forbrukere om å produsere mer sunn og trygg mat fra norsk natur - sier fylkesleder Lars Morten Rosmo i en kommentar til kravet i årets jordbruksforhandlinger.

Bønder og barn på torget i Trondheim

Vellykket kampanjedag før jordbruksforhandlingene

Tirsdag 19. april hadde fylkesstyret og ansatte i Sør-Trøndelag Bondelag mye å henge fingrene i. Vi hadde invitert fylkesutvalget i Sør-Trøndelag Fylkeskommune til lunsj og barnehager og bypolitikere på potetsetting og gulrotsåing. Og det ble folksomt, ja!

.

- Å tulle med landbruket påvirker valg

I forbindelse med sitt besøk i Nord-Trøndelag benyttet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum anledningen til å besøke Nord-Trøndelag Bondelag sitt styre som hadde møte på Husfrua gårdshotell på Inderøy.

Hos Vågen

Du må ta bilda av politikere og dyr!

Ordfører i Rissa kommune, Ove Vollan, var ivrig etter å vise at politikerne i kommunen var på tur for å lære mer om landbruket i Rissa. Og bilder av politikere og dyr gjør seg helt sikkert like bra som bilder av barn og dyr...

Lise Kaldahl Skreddernes

Lise er verdens nordligste melkebonde

Lise Kaldahl Skreddernes, opprinnelig fra Fjær i Namsos, er verdens nordligste melkebonde i Bækkarfjord i Finnmark. Hun fronter Bondelagets kampanje "Norge trenger bonden".

Bjørn Iversen og Lars Petter Bartnes

- Matjord er næringsareal

Trøndelags beste matjord er under press i Verdal. Lars Petter Bartnes oppfordrer lokalpolitikerne til å ta ansvar. - Matjord er næringsareal, fastslo bondelagslederen under en debatt mandag.

Lars Petter Bartnes

Bartnes til jordvernmøte i Verdal

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes skal mandag delta på en politikerdag med tema jordvern i Verdal, og møte ordfører Bjørn Iversen (Ap) og andre politikere til debatt.

Anne og Kari Sør-Trøndelag Bondelag

Sommertur for ansatte i bondelaget

Nå legges grunnlaget for årets jordbruksforhandlinger på Norges Bondelags Representantskap i Oslo. Hvert år når jordbruksforhandlingene og eventuelle aksjoner er over, bruker de ansatte en dag på sommertur for ”debriefing”, sosialt samvær og planlegging av resten av året.

salat

Nasjonal konferanse om urbant og bynært landbruk

12. april er det klart for den første nasjonale konferansen om urbant og bynært landbruk. Konferansen arrangeres hos NTNU Moholt i Trondheim, og arrangør er Nettverk for urbant og bynært landbruk i Sør-Trøndelag. Konferansen er åpen for alle interesserte. Påmeldingsfrist 6. april

Våre samarbeidspartnere