Barbro og Lars Harbækvold ønsker velkommen til Åpen Gård.I helgen arrangerte Lierne Bondelag Åpen Gård. På en romslig gård hjemme hos lokallagsleder Lars Harbækvold sto dører og porter åpne for skuelystne nordtrøndere. Lars, sammen med kone Barbro, har tidligere drevet med sau og melkeproduksjon, men har nå gått over til å drive med okser. Sistnevnte er i samråd og samarbeid med neste generasjon på gården.

Satsing og framtidsutsikter

Under arrangementet var det visning av nytt storfefjøs med nytt tilbygg. Her har paret fått til praktiske løsninger, både for dyr og arbeidere. Styremedlem i Nord-Trøndelag Bondelag, Tore Rennan, tok turen innom på arrangementet, og meldte om et estetisk og fint tun etter utbygging.

Innleid grillmester for anledningen.Gårdfolket stilte seg selv til disposisjon for omvisning og informasjon. Besøkende fikk også delta i aktiviteter, og på tunet ble det matservering fra egen grillstand. En innleid grillmester fra Snåsa sørget for at gjestene ble mette, med mat som kunne nytes i en stor lavo slått opp på tunet for anledningen.

En innholdsrik dag på gården

Ut på marka ble det demonstrasjon og konkurranse i rundballepressing, hvor John Deere'n gikk av med en knepen seier for tyngste rundball. Konkurransen foregikk på nydyrka jord - et positivt eksempel for jordvernsaken og økt matproduksjon i Norge.

I tillegg kunne besøkende nyte en spasertur langs naturstien, barna fikk skyte med pil og bue på rundballblink, og det var mulighet for hesteridning. Gårdens dyr (sau, gris og kyr) viste seg også fram for de omkring 150 frammøtte.

Se flere bilder fra Åpen Gård i Lierne:

 Fra innsiden av fjøset: oksebinger     Pil og bue er populært for de yngste!

Barna fikk rideturer en etter en.      Gårdssauen i avslappet positur for skueslystne.