God stemning og nydelig vær, gjorde helgens Åpen Gård arrangement i Kveli Samdrift/Oppgården, i regi av Lierne Bondelag, til en suksess, selv om arrangørene gjerne ønsker større deltakelse til neste år!

Sammen med natursti i flotte omgivelser, kunne arrangementet by på blant annet hesteridning, bueskyting, omvisning i fjøs og maskindemo. Smaksprøver på spekemat og melk med kaffe og kakaosmak var populært hos alle.

Åpnet dørene

Låven på Oppgården ble brukt til servering av kaffe fra Lierne Bondelag og herlig bløtkake, sponset av Felleskjøpet. Lierne volleyballklubb sørget for at alle sultne sjeler kunne kjøpe seg ferskgrilla pølse og burger.

Etter matserveringen ble dørene til hovedhuset på Oppgården åpnet, og omvisning i de verneverdige bygningene foretatt, av en dyktig guide (kårkall).

Gården har siden 1996 blitt drevet som et familieselskap, og huset mangt et arrangement, blant annet seersuksessen Pe-Torsa.






Historikk

Den første kjente gården i Kvelia stammer tilbake fra 1690-tallet.

Siden den gang har det vært bosetning i området, og de eldste bygningene på Oppgården, som fortsatt står i dag dateres til 1860-tallet. Gården hadde på et tidspunkt 48 bygninger tilknyttet driften, hvorav 35 av disse fortsatt eksisterer. Til gården var det en egen smie, hvor det blant annet ble produsert våpen, og verktøy til eget bruk. Flere børser fra denne smia skal ha vært viktig hjelpemiddel i datidens bjørnejakt.

 

 

Dagen i bilder

Hesteridning

Smaksprøver på spekemat fra Gilde


Ambassadører for smaksprøver

Like populært i år som tidligere: bueskyting


Loddtrekning med flotte premier

Åpen låve

Omvisning i hovedhuset, til høyre i bildet, nestleder i Nord-Trøndelag Bondelag, Erlend Fiskum

Skuerlystne