Sør-Trøndelag Bondelag retter en stor takk til Rissa Bondelag, Hemne Bondelag, Rennebu Bondelag, Agdenes Bondelag, Hølonda Bondelag og Melhus Bondelag som la til rette og gjennomførte årets Åpen Gård. Vi er stolte av at de lokale bondelagene år etter år gjør denne viktige jobben, sier fylkesleder Kari Åker. Alle arrangementene opplever gode besøkstall. Aldri før har det vært så mange på Åpen Gård i Rissa, jubler lokallagsleder Petter Harald Kimo i Rissa Bondelag. Der hadde de rundt 1000 besøkende på Reins Kloster hos Hans H Hornemann og Sissel Grimsrud søndag 26. august. Det var kilometervis med biler parkert langs veiene, påstår Kimo. Mange var engasjerte, og gården var godt tilrettelagt for å ta i mot de besøkende. Til og med egen Åpen Gård-brus var laget til arrangementet. Og det var fylkesmesterskap i potetskrelling!

Også i Hemne jubler lokallagslederen over alle som kom på besøk under Åpen Gård hos Arne Ivar Ness og Inger Marie og Ole Torevik 1. september. Kanskje rundt 350 eller flere var innom! Det var mange aktiviteter også i Hemne. Riding på hest og spannholdingkonkurranse var populært i tillegg til å besøke dyrene i fjøs og innhegninger.

I Rennebu var Martin, Anne Marit og Mikkel Andre og  Sigrid Hamre Gunnes og Jakob Gunnes vertskap på de to gårdene tett i tett på Stamnan. Også her var det kanskje 400 besøkende i finværet 1. september, noe lokallagsleder i Rennebu Bondelag Tormod Herre var fornøyd med. Hos Myrmo er det melkeproduksjon, så her kunne en gå i fjøset å se på kyr, okser og kalver. Hos Gunnes er det kornproduksjon og varmeproduksjon, så her var det demonstrasjon av fliskutting til flisfyringsanlegget.

I Agdenes var Jonas Vinge på Valset vertskap 2. september. Hva som skjedde der må vi nesten komme tilbake til, for vi har ikke fått inn bilder derfra enda. Uansett er det en kjempeviktig jobb som er gjort med Åpen Gård der også.

Lørdag 22. september var det duket for den nå tradisjonelle Åpen Gård på Øya videregående skole som Hølonda Bondelag og Melhus Bondelag samarbeider med bl.a skolen og Melhusbanken om. Til tross for vind og regn fra ekstremværet "Knud", så strømmet folk til arrangementet. Det ble meldt om nærmere 3000 besøkende! Lokallagslederne Jorid Jagtøyen i Melhus Bondelag og lokallagsleder i Hølonda Bondelag Bjørn Olve Kjøsen er veldig fornøyde, og her poserer de sammen med leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Ann Merete Furuberg.

Vi retter en stor takk til alle som har stilt opp og stilt gården sin til disposisjon for Åpen Gård. Vi skjønner at det legges ned utrolig mye arbeid og mange gjør seg flid med at det skal se ordentlig ut når en ønsker velkommen til gårds, sier fylkesleder Kari.

Hos Jakob Gunnes var det mange flotte blomsterbed, men han innrømmet at det var mor som sørget for dem. Selv hadde han bare stått for blomstene og hula ut bjørkestubben ved innkjørsla for å få plass til dem, fortalte han lattermildt. Synd vi ikke har bilde av den, for det var en skikkelig kreativ løsning:-)

Hopp i høyet (eller halmen) er alltid en populær aktivitet på Åpen Gård. Her fra Reins Kloster i Rissa.

Utstilling av traktorer og redskaper er alltid populært både å få til og se på. Her har vi gammelt og nytt i Hemne.

Gammel og ny "gråtass", eh, Massey Ferguson, i Rennebu.

Stands med lokal mat og husflid har det blitt mer og mer av på Åpen Gård. På Øya vgs fyller de hele gartneriet med slike stands:-)

Hans H Hornemann og Sissel Grimsrud har bygget et eget hobbydyrhus på gården som de besøkende fikk se nærmere på.

Bålpanner på 4H-stand i gårdstunet i Hemne.

Nysgjerrige okser hos Myrmo i Rennebu.

Fiffige og praktiske løsninger på Åpen Gård :-)

Takk for i år - og vi satser alt på en ny runde med Åpen Gård igjen neste år:-)