Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Herlig Åpen Gård på Øya vgs

Øya vg skole, Flå Bondelag og Melhus Bondelag hadde rigga et flott åpengård arrangement. Ekstra flott å kunne bruke det gamle gartneriet til messeområde og kafeteria i gråværet. Her var det lunt og godt, aktiviteter for stor og liten og servering av mye god mat.

Velkommen og god tur, Landbruksminister

I dag besøker Landbruksminister Sylvi Listhaug Sør-Trøndelag. På sitt besøk vil hun få se hvordan det familieeide landbruket utnytter naturressursene, produserer sunn, trygg og spennende mat lokalt. Sør-Trøndelag Bondelag er spent på hvordan Landbruksministeren vil trygge familielandbruket, sikre eierskap og kapitaltilgang til videreutvikling for framtidas bønder.

Mark i handa og potet i randa!

Potetdagen for 5. klassingene på Stadsbygd skole er en årsviss og populær tradisjon som Rissa Bondelag viderefører. Kari Åker melder om glade og fornøyde, og ikke minst mette unger.

Nå går vi snart i surr her … hvem kan bli resistente mot hva og hvordan?

Norsk landbruk skal ha en målsetning om å fjerne resistensproblematikken i fjørfeproduksjonen i Norge, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag Lars Morten Rosmo. Å faremerke/risikomerke et produkt er vel å strekke det for langt, men at det forskes på hvor resistensen oppstår og hvordan den går videre mener vi er viktig å finne ut av.

Suksess fra første stund

Søstrene Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes opplever stor pågang av folk som vil ha tak i klærne de skal lage.

Ikke gi gaupa skylda...

Rovdyrerstatningene må være basert på fakta og kunnskap, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag Lars Morten Rosmo til NINAs rapport om gaupe og skadestatistikk. Vi må ikke legge opp til enda flere konflikter når det gjelder rovdyr og beitedyr. Det har vært tøft nok å være sauebonde som det er etter at rovdyrene gjorde sin gjeninntreden i norsk natur.

Ranheimsveien stenges

Trondheim kommune har i sine planer en stenging av Ranheimsveien for almen trafikk. Da det ikke er lov til å kjøre på E6 med traktor betyr dette at all traktortrafikk østfra og inn i byen blir blokkert. Dette er blitt tatt opp med Trondheim kommune og vi har fått til en løsning med bom-brikker.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere