Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Bartnes: Dramatisk situasjon for kylling

For første gang får husdyrprodusenter tilbud om å bli kjøpt ut av en produksjon. Det skjer innen kylling, og det er meget spesielle grep som tas, mener bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Gambling med framtida

Konsesjonsgrensa på slaktekylling ble doblet fra 140000 til 280000, tross sterke advarsler om at det ville medføre sentralisering av slaktekyllingproduksjonen. Tidligere landbruksminister Sylvi Listhaug forsvarte vedtaket og argumenterte med at da ville flere bønder få muligheten til å bli heltidsbønder. Vi ser at det er det motsatte som skjer.

Framtid i landbruket!

Flere år på rad har Meldal Bondelag i samarbeid med TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri og NLR Sør-Trøndelag arrangert den populære landbruksdagen "Framtid i landbruket". Meldal samfunnshus var onsdag 13. januar smekkfullt av bønder og andre landbruksinteresserte, og en blidspent og meget fornøyd leder i Meldal Bondelag, Ola Bjørkøy, lovet forsamlingen at det blir landbruksdag neste år også.

Følg Mat og landbruk direkte

Både kronprins Håkon og den nye landbruksministeren kommer til konferansen Mat og landbruk, som starter tirsdag kl. 12.40. Du kan følge konferansen direkte.

Ny mistanke om LA-MRSA

Det er mistanke om LA-MRSA i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Det tas også prøver fra seks kontaktbesetninger.

Revolusjon eller revisjon

Forenklingsutvalget la mandag fram sin rapport, uten å komme med en klar anbefaling om forenkling av virkemidlene. I stedet lanseres to alternativer: Revolusjon eller revisjon.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere