Nyheter fra Trøndelag Bondelag

- Det holder ikke å ha vondt i magen

Sofadebatt

Høyres Ingunn Foss fikk vondt i magen av å høre om ICA-produsenter som mistet leveringsavtaler. - Det holder ikke å få vondt i magen, mente Aps Knut Storberget.

Kompetanseløftet ved veis ende

logo

24.november inviterer vi til sluttkonferanse på Scandic Hell. Reidar Almås gir oss et innblikk i hva det grønne skiftet vil kreve kompetansemessig, og Astri Liland utfordrer det trønderske landbruket.

Skatteskjerpelse på grønn framtid

Lars Morten

- Den blåblå regjeringa angriper nok en gang det økonomiske grunnlaget for familielandbruket og styrker kapitaleierne i landbruket - sier fylkesleder Lars Morten Rosmo i en kommentar til Statsbudsjettet 2016 som legges fram i dag.

Fosen Folkehøgskole - en godt gjemt landbruksperle som kommer frem i dagen!

Elever i åkeren på Fosen FHS Foto: Fosen FHS

Målbevisst arbeid siden 2004 har gjort at Fosen Folkehøgskole er selvforsynt med råvarer til eget kjøkken og kan skilte med å kunne servere over 90% med økologisk mat til sine elever. Slå den!

Uka i Sør-Trøndelag alltid lengre enn ei uke!

Skjetlein vgs internatet Sør-Trøndelag Bondelag

Alle som har vært student i Trondheim vet at UKA varer lenger enn ei uke. Det samme gjelder Økouka i Sør-Trøndelag! Den er godt i gang med et mangfold av arrangement. Tirsdag var det økologisk fagdag på Skjetlein grønt kompetansesenter. Visste du at gårdsbruket på Skjetlein vgs nå drives økologisk?

Trønderbonden i framtida!

Paneldebatt Øya vgs 2015 Sør-Trøndelag Bondelag

Trønderbonden må analysere omverdenen og være bedre enn snittet, sa veivalgsrådgiver til Ole Chr. Hallesby til forsamlingen som møtte opp på Øya vgs fredag kveld for å høre på landbruksdebatt. Forsamlingen på rundt 150 personer besto av 1/4 framtidige bønder, 1/4 kårfolk og 1/2 bønder - rundt regna. Og det ble en livat kveld:-)

Kreativ nyskaping på bygda versjon 2.0 - forlenga påmeldingsfrist

ressursjakt

Ved første påmeldingsfrist har vi nå 6 plasser igjen før vi når full kapasitet. Det åpnes for påmelding frem til 15. oktober - men førstemann til mølla prinsippet gjelder.

Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse

Collage Levende Landbruk Midtnorsk Landbrukskonferanse 2015

Organisasjonene i landbruket i Midt-Norge trommer sammen til felles møte og kursdager på Scandic Hell, Stjørdal, 12. og 13. november. Det ventes opp mot 500 tillitsvalgte og vanlige bønder disse to dagene til det Midtnorsk Samarbeidsråd først kalte bondestevne, men nå har fått navnet Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse.

Våre samarbeidspartnere