Statens forhandlingsleder, nordtrønderen Leif Forsell (til høyre), vil i dag legge fram Høyre- og Frp-regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret til forhandlingsleder Nils T. Bjørke. Bildet ble tatt under overleveringen av jordbrukets krav.(Foto: Marthe Haugdal)

Det er knyttet stor spenning til det første tilbudet i jordbruksforhandlingene som legges fram av en Frp-statsråd. Jordbrukets krav ble levert 25. april, og har en ramme på 1.500 millioner kroner - eller 35.000 kroner pr årsverk.

Interessen fra media er også stor, etter at Sylvi Listhaug har kommet med en rekke utspill i forkant av jordbruksforhandlingene. Senest sa hun i en takk for maten-tale på Frps landsmøte at å forandre landbruket var som å forsøke å flytte en kirkegård - du får ikke mye hjelp av dem som er der.

- Det har kommet forskjelllige utsagn fra landbruksministern som ikke er lovende for forhandlingene. Det er ikke en statsråd verdig å komme med sånne sammenligninger, sa leder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag i et intervju på NRK Trøndelag tirsdag morgen.

Staten legger fram sitt tilbud klokka 12.00, og pressekonferansen med reaksjoner fra partene klokka 13.00 blir sendt direkte på Landbruks- og matdepartementets nett-tv.

Du vil selvsagt  også kunne lese reaksjoner fra Nord-Trøndelag Bondelag på vår hjemmeside etter at tilbudet er lagt fram.