Frode Brattset var lett å be da Kristin Kjølen ville ha ham som medlem i Bondelaget. Han skulle melde seg inn hvis hun ble med på Mære landbruksskoles konkurranse om å montere sagkjede på kortest mulig tid.

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli medlem, sier Frode Brattset fra Støren, som er elev ved Mære Landbruksskole, skog VK2. Han har klare planer om å kjøpe seg gård, helst en gård med mye skog.

Bondelaget var på plass da Agrisjå 2014 åpnet på Stjørdal fredag. Messa arrangeres hvert tredje år, og opplever i år rekordpåmelding og stor pågang fra publikum.

- Viktig møtested

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sto for den offisielle åpninga av messa. Hun sa at Agrisjå har som mål å vise fram det profesjonelle og framtidsretta landbruket.

- Det er svært viktig i en tid der en av våre utfordringer er å sikre at neste generasjon tar over gårdsbrukene, og at de vil være med på å produsere den maten vi trenger - og som norske forbrukere i veldig stor grad ønsker, sa hun.

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes og landbruks- og matminister var enige om at Agrisjå er en viktig møteplass for landbruket.

Agrisjå er et viktig møtested for utøvere og fagfolk, påpekte statsråden.

- Agrisjå er viktig for å skape engasjement, entusiasme og framtidstro for norsk landbruk. Norsk landbruk trenger slike møteplasser, sa hun.

Knyttes bånd

Stjørdal er heldig som har Agrisjå, mente ordfører Ivar Vigdenes, som ønsket velkommen til Stjørdal.

- Det er her aktørene i næringa møtes for å beskue det nyeste innenfor innovasjon, nytenkning og framskritt i landbruket. Det er her det knyttes bånd mellom nye generasjoner og den næringa som i all evighet og for all evighet kommer til å produsere den viktigste varen vi trenger, sa Vigdenes.

Sjørdal er Norges sjuende største landbrukskommune. - Som en bauta vil landbruket stå i Stjørdal i framtida, slik det har gjort det i fortida, sa ordføreren.

Bondelaget med stand

Folk strømmet til messa, til tross for at været kunne ha vært noe bedre. Men utstyrt med regnklær og paraplyer, fulgte folk åpningsseansen og debatten som fulgte etterpå mellom statsråden og leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag. (Se egen artikkel).

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes var innom Bondelaget stand, hvor han slo av en prat med Anton Lund fra Verdal (til venstre) og Trond Hodne fra Hegra.

Bondelaget er i år på plass med egenstand i fagteltet. Der kan folk bli medlem, eller bare stikke innom for en prat. Bonde-t-skjorter er også til salgs.

Lørdag er det orientering om tidligpensjon ved organisasjonssjef Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag klokka 13, og advokat Erlend Stabell Dalling innleder om grunneierrettigheter klokka 15.

Ikke bare nye traktorer og redskaper, men også mange veterantraktorer er samlet på Agrisjå.