Bondelagsmedlemmer blokkerte utkjøring av egg. Fra venstre: Marit Haugen, Trine Hasvang Vaag, Torstein Bjerkan Klev, Lars Elling Aune, John Halvar Berg, Reidar Pedersen og Kristin Kjølen.

- Vi ønsker med dette å synliggjøre at norsk mat i butikkhyllene ikke er noen selvfølge, sier styremedlem Trine Hasvang Vaag i Norges Bondelag, som deltok på blokaden sammen med representanter fra Nord-Trøndelag Bondelag.

Rias eggpakkeri på Nesset er det eneste eggpakkeriet i Nord-Trøndelag, mens det i Sør-Trøndelag er to eggpakkeri som er blokkert - Trondheim og Roan.

- Vi er ikke ute etter å ramme forbrukeren, men vi ønsker at forbrukerne skal få øynene opp for hva som kan skje dersom denne regjeringens politikk blir gjennomført, sier Vaag.

Styremedlem Kristin Kjølen i Nord-Trøndelag Bondelag er med som aksjonist for første gang, og hun synes det er lett å stille opp når staten legger fram et så dårlig tilbud og viser så liten forhandlingsvilje.

- Det er trist at regjeringen har så liten vilje til å satse på norsk landbruk og norsk matproduksjon. Tilbudet var så lavt at det ikke var nok til å dekke kostnadveksten en gang. Listhaug ønsker å løfte de store ved  ta fra de små, og da blir det ikke et løft for norsk landbruk, sier Kristin Kjølen.