Scandic Nidelven, Trondheim
Oi! Matseminar - dyrevelferd og beredskap og nasjonaljubileet
Onsdag
jul2024
Oi! Trøndersk Mat og Drikke as arrangerer matseminar dagen før det braker løs på matfestivalen. Generalsekretær Sigrid Hjørnegård, bonde Jørn Magne Vaag, fylkesleder Petter Harald Kimo og nestleder Hanne Staverløkk er i programmet!
Dyrevelferd og beredskap - veien mot Nasjonaljubileet 2030
Oi! Matseminar arrangeres 31. juli på Scandic Nidelven i Trondheim, dagen før Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen åpner. Seminaret skal løfte tema som er viktige for Trøndelag som matregion.
I år snakker vi om:
- Hva er viktige kriterier for dyrevelferd for laks og fjærkre? Hvordan jobber store aktører som Norsk Kylling og Lerøy med dette, og har disse to bransjene noe å lære av hverandre?
- Tjener bonden mer på å levere til kjedenes egne merkevarer (EMV) – og kan slike produkter bli en matskatt?
- Hvordan kommer lokalmatprodusentene til å merke at det er Ski-VM i Trondheim?
- Hvordan kan det offentlige bidra til å øke selvforsyningsgraden? Hvilke tiltak setter Trondheim kommune inn og hvordan skal Trøndelag fylkeskommune få mer lokalmat i sine kantiner og hvorfor er ikke fisk og sjømat en del av debatten om selvforsyning?