Grønn-Forskning Konferansen 2020
Hvor skal vi tjene penger på NORSK JORDBRUK fremover?
Høydepunkter
- Grønn Forskning - dette har vi fått til!
- Hvordan blir fremtiden for norsk matproduksjon?
- Festmiddag med lokale råvarer fra Matriket Midt
- Prosjektverksted
- Konferansier - Siri Pettersen
- Filosof Henrik Syse: Verdier ved en bærekraftig matproduksjon
Program
10. februar
09:00 Registrering og kaffe
10:00 Velkommen til konferansen
Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS, velkommen.
Hvorfor Grønn Forskning? Bestillerkompetanse i næringa.
Jørn Magne Vaag, Midtnorsk landbruksråd
DETTE HAR VI FÅTT TIL I GRØNN FORSKNING
Effekten av Grønn Forskning for forskermiljøet i Midt-Norge
Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU)
Betydningen av Grønn Forskning i Trøndelag
Landbruksdirektør Tore Bjørkli, Fylkesmannen i Trøndelag
Dette har Grønn Forskning fått til i Møre og Romsdal
Assisterende direktør Ottar Longva, Fylkesmannen i Møre og Romsdal
De første store prosjektene
Kompetent Bonde – et prosjekt sprunget ut av Grønn Forskning
Seniorforsker Egil Petter Stræte, Ruralis – Institutt for rural- og regionalforskning
Potetforskning siden starten av Grønn Forskning
Ivar Bakken, Sunndalspotet
Verdier ved en bærekraftig matproduksjon
Filosof Henrik Syse
13:00 LUNSJ
HVORDAN BLIR FREMTIDEN FOR NORSK MATPRODUKSJON?
Muligheter og utfordringer for framtidas matproduksjon
Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag
Dyrevelferd i norsk matproduksjon
Erica Hogstad Fjæran, leder Foreningen Norske Etologer
Melkeproduksjon med lavt klimaavtrykk - hva har fôring å si?
PhD Linda Karlsson, Felleskjøpet Fôrutvikling AS
Volum matspesialiteter lokalt, regionalt og for eksport?
Inger Lise Rettedal, Klosterlam
Samtale mellom næringsliv og det offentlige: hvordan skal forskning og innovasjon skje og hvem skal utføre?
Innlegg fra næringa ved Trine Hasvang Vaag, Nortura
Innlegg fra det offentlige ved Kirsten Indgjerd Værdal, Trøndelag Fylkeskommune
Økologisk, konvensjonelt eller noe imellom?
Turid Strøm, daglig leder i Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK)
Mat og Agri - konsernsatsing med hovedoverskriftene hav, land og skog.
Forskningsleder Kirsti Greiff, Sintef Ocean AS
Synergier havbruk, fiskeri, skogbruk, landbruk, restråstoff og avfall – hvordan kan vi øke verdiskapning med utgangspunkt i regionens biomasse og naturressurser?
Margarita Novoa-Garrido, Nord Universitet
Forsker Ingvar Kvande, NORSØK
Stasjonsleder Lars Bendik Austmo, NIBIO
Synergi romfart vs. landbasert industr?
Øyvind Mejdell Jakobsen, CIRiS - Senter for tverrfaglig forskning i rommet
19:00: Festmiddag med lokale råvarer fra Trøndelag og Matriket Midt
11. februar
Kl. 09.00-11.30: JAKTEN PÅ MARGINENE - PULSEN PÅ MARKEDET
Hvordan øke grøntproduksjon?
Widar Skogan, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet
Nedskalering av melk og jakten på marginene - hva nå?
Jørn Magne Vaag, representant fra TINE Midt-Norge og leder for Midt-Norsk Landbruksråd
Pulsen på det midt-norske markedet
Viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo, Coop Midt-Norge SA
Kapital
Sparebank 1 SMN
Hvordan blir fremtiden for norsk matproduksjon?
Vigdis Harsvik, konstituert direktør for divisjon samfunns- og næringsutvikling, Innovasjon Norge
Paneldebatt ledes av Kato Nykvist, journalist i Nationen.
Tematiske prosjektverksted
- Hvordan skal vi skape verdier?
- Hvordan legge premisser for forskningen fremover?
- Hvordan jobbe med dette videre – samhandling, nettverk, forskningsprosjekter, utviklingsprosjekter?
- Hvem har ansvar for videre arbeid?
11.30: LUNSJ
Tematiske prosjektverksted fortsetter
15.00: Vel hjem!