Verveutvalget i Trøndelag Bondelag utfordret tre lokallag til å delta i Nabokampen i april/mai. Utfordringen gikk ut på å finne seg et motstanderlag og konkurrere om å verve flest medlemmer i en 14-dagers periode. - Vi ønsket å prøve noe nytt, og hentet inspirasjon fra skikampen som gikk som en farsott i vinter, sier Annette Brede, leder i verveutvalget og styremedlem i Trøndelag Bondelag.

De tre utfordrerne var Inderøy Bondelag, Snåsa Bondelag og Heim Bondelag. - Nabokampen skal ha dobbel betydning, man utfordrer et nabolag til å kjempe om å få flest naboer inn som medlemmer. Vår tanke er å motivere og gjøre vervejobben mer spennende, forteller Annette. Les mer om Nabokampen og se videoutfordringa fra Annette.

Inderøy Bondelag siktet høyt da de utfordret Sparbu Bondelag i Nabokampen. De laget videoutfordring på Inderøy Bondelag sin egen facebookside. Leder i Sparbu Bondelag, Håvard Viken, svarte opp med "Her må vi vel alle brett opp arman å bidra me nye medlemma. Inderøyningan får te my, men her tenkt æ å gi dæm kamp".

Snåsa Bondelag rettet pilen i mot Grong Bondelag, og utfordret grongningene til kamp. Den tredje kampen gikk i mellom kreative Heim Bondelag og Landbrukslaget Nord, der begge laga laget morsomme videoutfordringer på sine facebooksider for å engasjere egne medlemmer i vervekampen.

Resultatene
Det ble litt ekstra spenning i rundt vervinga i denne perioden, da vi fikk et brudd i jordbruksforhandlingene midt i Nabokampen, men liv og røre i organisasjonen bør jo kunne gi et ekstra løft til vervinga.

Nå ligger resultatene klare, og det viser seg at Inderøy Bondelag gruste Sparbu Bondelag og Snåsa Bondelag danket ut Grong Bondelag. I tredje kamp, mellom de to gode naboer Heim Bondelag og Landbrukslaget Nord, ble det uavgjort. Ligger det an til en ekstraomgang her? Gratulerer til vinnerlagene, både med hel og delt seier!

Kystskogbruket ved Rune Hedegart og Linn Hege Bragstad sørget for at trekking av premier gikk riktig for seg. Foto: Ailin WigeliusTo lokallag kjempet i toppen om å få størst prosentvis medlemsvekst i første runde av Nabokampen. Det var Snåsa og Inderøy, der Snåsa hadde høyeste vekst på 3% og Inderøy fikk 1,3%. Steinkjerkontoret har foretatt trekning av premier blant alle som vervet i perioden, og vi fikk hjelp av våre kontornaboer Kystskogbruket slik at trekningen foregikk på riktig måte.

De heldige vinnerene er: Aslak Tøndel, Torstein Næss og Lars Johan Omli. En overraskelse vil komme i posten, gratulerer!