Vil du bli jordbærprodusent?

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Fotograf: Ukjent
NLR i Nord-Norge og Tromspotet inviterer interesserte til kveldsmøte for å gi informasjon om, og drøfte mulighetene for, økt jordbærproduksjon i regionen.

Prosjektet "Jordbærløft for Nord-Norge" er i det andre av foreløpig tre prosjektår og vil informere om erfaringer og videre planer.

Tema som vil bli tatt opp i møtet vil være:
- jordbærbiologi
- produksjonsklare planter, vekst og utvikling
- substratdyrking, tabel-top
- dyrking i tunnel, veksthus
- avling, økonomi, investeringskostnader
- arbeid gjennom sesongen
- høsting, salg, marked
- faglig rådgiving

Fra prosjektet ’Jordbærløft for Nord-Norge’ vil bærdyrker Frode Vik, rådgiver Ingrid Myrstad og prosjektleder Steve Saltermark delta. Halgeir Jakobsen fra Tromspotet orienterer om distribusjonsmuligheter for jordbær i Troms.

Ingen deltakeravgift. Enkel servering.

Velkommen!

Påmelding til Tromspotet ved Kristin Sørensen. E-post: kristin@tromspotet.no.
Tlf: 992 99 460, innen 22. januar 2018.

INFORMASJONSMØTE OM PROSJEKTET JORDBÆRLØFT FOR NORD-NORGE Bardufosstun torsdag 25. januar kl. 18.30-21.30 (møtet er åpent hele kvelden dersom 18.30 blir for tidlig mtp bla fjøstider)

Årsmøte i Troms Bondelag

Onsdag ble årsmøtet i Troms Bondelag gjennomført - via Skype. I disse tider var dette et nødvendig tiltak, men vi håper at vi i fremtiden kan treffes til et tradisjonelt møte.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Beitende grågås

NIBIO til krig mot grågåsa

Grågåsa har skapt store problemer for bønder på øyene i Sør-Troms, men nå skal unikt prosjekt i regi av NIBIO redde avlingene.

Seniorkurs for bønder

Troms Bondelag inviterer til seniorkurs for bønder. Kurset er tilpasset bønder i alderen 50+ som om en tid eller ganske snart skal overdra gården til neste generasjon, selge denne eller avvikle gårdsdriften og fortsette å forvalte gården.

Seniorkurs for bønder

Troms Bondelag arrangerer Seniorkurs for bønder 1.april, kl. 1000-1700, Bardufosstun, Målselv

Diskusjon rundt bordet i Nordreisa

Årets regionmøter er i gang

Regionmøtene arrangeres i Nordreisa, Balsfjord, Bardu og i Tjeldsund. Første runde ble avhold i Nordreisa og der ble både jordbruksforhandlinger, kvoteleie og andre tema diskutert.

Regionmøter

I dag starter Troms Bondelag sin regionmøterunde, vi håper å se mange medlemmer fra nord til sør i Troms.

Våre samarbeidspartnere