Bildene viser ferdig pakket Gulløyepotet fra Randi Hokland i Kvæfjord, som leverer lokalt til Coop i Harstad. Troms Bondelag ønsker å skape en bevissthet blant forbrukere om lokal og regional produksjon av kvalitetsprodukter.

Sterke trender går i retning økt forbruk av frukt og grønt, og forbrukerne etterspør mer norsk og lokalprodusert frukt og grønt. Det er mange av produktene som kun er å finne i sesong, men lagringsdyktige grønnsaker som potet kan man finne i butikk hele året. 

Norsk grønnsaksproduksjon er klimavennlig, og en viktig del av klimaløsningen og tett knyttet til helse og sunnhet. Nasjonal grøntproduksjon er en stor verdiskaper, og utgjør vel 12 prosent av produksjonsverdien i jordbrukssektoren. 

I jordbruksoppgjøret 2019 ble det enighet om en særskilt satsing på innovasjon og vekst i grøntsektoren, med mål om å øke norskandelen, og møte etterspørselen med mest mulig norskprodusert vare. Satsingen går langs to spor: forsterking av virkemidler fra FoU, og rekruttering til produktutvikling og omsetning. Vi håper dette skaper satsingsvilje og flere produsenter av kvalitetsprodukter fra nord.