Hurtigruteseminaret 2019

Av Ajna Nystad,
  • Tips en venn om denne siden

Hurtigruteseminaret går på land! Stedet blir Scandic Havet i Bodø og datoene er 25. og 26. november fra lunsj til lunsj.

Til glede for noen og skuffelse for andre. Hurtigruta har dessverre valgt å prioritere cruiseturister foran oss lokale og har ikke  ledige lugarer til oss når vi ønsker. Dette gjør at vi må legge arrangementet på land.

 Stedet blir Scandic Havet i Bodø og datoene er 25. og 26. november fra lunsj til lunsj.

 Hva blir så tema i år?

 Hvordan møte framtida? Utfordringer og muligheter vil Helene Lillekveland fra Norsk landbrukssamvirke si noe om.

Forbrukertrender og kostholdstrender – Hva velger forbrukerne i dag til middag? Forsker Geir W. Gustavsen fra NIBIO har greie på trender.

 Så har Mia Vedel Sørensen gjort en spennende doktoravhandling om karbonlagring i utmark.

 Vi får høre erfaringer med grasfôra kjøttfe, om produksjon og lagring av korn til fôr, hvordan redusere prisen på grovfôr og om eng som proteinkilde.

Dette og mere til får du med deg på årets seminar. Programmet sees her: Program 2019 Hurtigruteseminaret

 Dette er 18de gang vi arrangerer seminaret slik at det er blitt en lang tradisjon som har gitt mange gode opplevelser. Deltakelse på seminaret skal gi både faglig påfyll, utvidet nettverk og inspirasjon.

 Vi håper også at du kan informere medlemmer og andre landbruksinteresserte om seminaret. Merk at vi har ei stipendordning for unge og fremadstormende bønder. Tips gjerne aktuelle kandidater.

Ingen deltakeravgift men du betaler overnatting, dagpakker og middag ved avreise.

Rombestilling til Scandic Havet tlf 75 50 38 00 eller på nett https://www.scandichotels.no/hotell/norge/bodo/scandic-havet .

Oppgi kode «Nibio 25»

 Påmeldingslink: https://nibio.pameldingssystem.no/hurtigruteseminaret-2019#/form    innen 9.november.

Diskusjon rundt bordet i Nordreisa

Årets regionmøter er i gang

Regionmøtene arrangeres i Nordreisa, Balsfjord, Bardu og i Tjeldsund. Første runde ble avhold i Nordreisa og der ble både jordbruksforhandlinger, kvoteleie og andre tema diskutert.

Regionmøter

I dag starter Troms Bondelag sin regionmøterunde, vi håper å se mange medlemmer fra nord til sør i Troms.

Populær traktor på yrkesmesse

Senja videregående som er eneste naturbruksskole i gamle Troms fylke, hadde stand på yrkesmessa på Stangnes Rå videregående skole, og fikk godt med besøk.

Økonomisk nedgang for Nordnorske bønder

Inntekta holder ikke tritt med kostnadsutviklinga, kommenterer fylkesleder. Dette viser at kravet vi fremmet i jordbruksforhandlingene burde vært imøtekommet av staten.

Målselv-spesialiteten Jønnbrød

Lokale Bygdekvinnelag fyller 70 år

I år er det 2 lokale Bygdekvinnelag som fyller 70 år. Både Målselv og Sørdalen Bygdekvinnelag har jubileum og dette feires behørig med kaffe og kaker.

Mattilsynet på besøk til Troms Bondelag

Troms Bondelag og Mattilsynet har hatt sitt årlige dialogmøte på fylkeskontoret i dag. Fylkesleder Svein Olav Thomassen, 1.vara Andreas Larsen og organisasjonssjef Unni Hellebø Andreassen møtte fra Troms Bondelag.

Elever på Senja vgs og tillitsvalgte fra Nortura, Felleskjøpet, TINE og begge faglagene

Samvirkedag på Senja Videregående skole

Nordnorsk Landbruksråd har ved flere anledninger arrangert en orientering om Samvirke og faglagene for elever på landbruk vg2 og vg3. I går var vi på besøk på Gibostad.

Våre samarbeidspartnere