Nyheter

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo i Troms Bondelag

Ny lederduo

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Ivar B. Prestbamo

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Årsmøte i Troms Bondelag

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Tone Rubach, Grytøy Bondelag er innstilt som ny leder i Troms Bondelag

Foto: Troms Bondelag

Valgkomiteen innstilling til valget i Troms Bondelag 2018 er klart. Tone Rubach, Grytøy Bondelag er innstilt som ny leder og Rune Håkstad, Bardu Bondelag er innstilt som ny nestleder.

Våre samarbeidspartnere