Denne filmen har vært et samtaleemne på Grytøya i lang tid, og nå er det mange som venter på at den skal bli lansert. Dette har skapt et enormt engasjement, og vi gleder oss til premieren i morgen, sier Tone Rubach i Grytøy Bondelag.

Det var hun som fikk ideen til å lage en ny bondesang for et og et halvt år siden. Da deltok hun på ei samling i Troms Bondelag der den tradisjonelle Bondesangen ble sunget.

- Men den sangen er vanskelig å synge. Vi hadde lyst til å lage en ny sang og en film som representerer oss bønder og landbruket i Troms, forteller Rubach.

Hun oppfordrer folk i Harstad til å ta turen til torget i morgen for å se og høre sangen og filmen, som er et ekte lokalprodukt. Teksten og melodien til Bondesangen er laget av bøndene på Grytøy, og sangen er det et mannskor med sangere fra Grytøy og Harstad som står får. Filmen er laga av Teater og skuespiller linja på Harstad Folkehøgskole.

- Dette er virkelig en lokal produksjon og den har skapt et positivt samhold på Grytøya. Mange bønder og familiene deres har åpna gårdene og synes det er gøy å vise fram yrket sitt på en ny måte, forteller Tone Rubach.

- Landbruket i Nord-Norge er ikke som landbruket andre steder i landet. Vi gleder oss til å vise det fram i denne filmen, sier Rubach.

Filmen vil også bli vist som forfilm på Harstad kino den kommende uka.

Kontaktinformasjon: Tone Rubach, Grytøy Bondelag tlf. 481 34 745

og Unni Hellebø Andreassen, organisasjonssjef i Troms Bondelag tlf. 920 34 556