Bondelaget arrangerer vårkampanje hvert år og hensikten er å fremme kunnskap og forståelse for norsk matproduksjon. I år var kampanjen rettet mot barnehage- og skolebarn.

Telemark Bondelag vil rette en stor takk til alle lokallag som har bidratt til årets vårkampanje, det ble en stor suksess! Vi har telt opp og funnet at 13 barnehager, en 3. klasse og en 9. klasse, samt en gruppe politikere i Telemark har besøkt en gård i løpet av kampanjeperioden.

Med gårdsbesøkene har anslagsvis ca 300 barn og ungdom i fylket vårt stiftet bekjentskap med kuer, kalver, griser, geiter, høner, sauer, lam og kaniner. Flere har fått smake på melk rett fra kua. De fleste stedene har barna fått pannekaker. Intet tilfeldig valg, pannekaker er en matrett som mange unger liker, der ingrediensene kommer fra norsk landbruk, og ikke fra en Toro-pose.

Se reportasjen som Telen lagde da Hjartdal Bondelag inviterte Hjartdal barnehage til Teleros samdrift. Side 1 og Side 2.

NRK Telemark lagde en videoreportasje fra gårdsbesøket på Findal Gård som Gjerpen og Solum Bondelag arrangerte, den kan du se her

#vårkampanje #norgetrengerbonden.