Plantevernkurs våren 2019

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Påmeldingen til årets plantevernkurs er nå åpnet. Det tilbys to kurs, et for de som skal fornye sin autorisasjon og et for de som skal ta kurset for første gang. Begge kursene holdes på Nome vgs, avd. Søve.

Autorisasjonsbeviset trengs for å kjøpe, bruke og selge plantevernmidler. Beviset har en gyldighet på 10 år.

Opplæringen består av en obligatorisk del på 7 timer, tilegning av teorikunnskap og en eksamen. Teorien må leses på egenhånd.

Fornying av autorisasjonsbeviset
Onsdag 6. mars 2019 - dagskurs 7 timer teori + eksamen. Start kl 08.00.

Praksisdag for de som skal ta eksamen for første gang
Tirsdag 12. mars 2019 - obligatorisk praksisdag - 7 timer + eksamen. Start kl 08.00.

Før obligatorisk praksisdag må deltakerne ha satt seg inn i pensum og lest minimum grunnboka: "Handtering og bruk av plantevernmidler".  Boka kan bestilles gjennom lokal bokhandel eller bestilles på nett. Pass på at du får tak i siste utgave; "utgave 12".

Pris: 2000 kr (grunnboka må kjøpes før kurset og deltakerne må selv ta ansvar for å skaffe seg den).
Pensum: Grunnboka "Handtering og bruk av plantevernmidler". 

Påmeldingsfrist 31. februar.

Deltakerne får tilsendt program per e-post ca en uke før kurset.

Meld deg på her: https://www.deltager.no/plantevernkurstelemark

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere