Nytt møte for grøntprodusenter

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Vestfold, Telemark, Østfold, Akershus og Buskerud Bondelag inviterer igjen alle grønnsaks-/potet-/frukt- og bærprodusenter til møte i forbindelse med den ekstreme tørkesituasjonen. Denne gang arrangeres møtet mandag 17. september på Gjennestad Gartnerskole, Stokke i Vestfold. Møtet starter med suppe fra 17.30.

Vi inviterer spesielt:

grønnsaker, potet, frukt og bær produsenter til møte mandag 17. september på Gjennestad gartnerskole, Stokke i Vestfold

Program

Kl 17.30                Varm grønnsakssuppe sammen med gode kollegaer

Kl 18.00                Velkommen og bakgrunn for møtet v/ Thorleif Müller, leder Vestfold Bondelag
                              Møteleder: Egil Hoen, leder Buskerud Bondelag

Kl 18.15                To produsenter med støvla på deler av sin erfaring i år

Kl 18.30                Årets tilleggsforhandlinger - Ekstraordinær tørke/varme krever ekstraordinære tiltak
                             v/Per Harald Agerup, Norges Bondelags Grøntutvalg

Kl 18.50                Avlingsskadeordningen for grøntprodusenter
                             v/ Jon Randby m.fl, FM i Vestfold

Kl 19.10                Panel m/ spørsmål og innspill -tilleggsforhandlinger og avlingsskadeordningen

Kl 19.30                Bonden – mennesket oppi det hele v/ Knut Olav Omholt, NLR HMS

Kl 19.50                Kaffe og kaker

Kl 20.15                Status i de ulike produksjonene v/ Morten Andersen, Grøntprodusentenes Samarbeidsråd

Kl 20.30                Hvordan har markedet fungert? Noe å lære til «neste gang»?
                             v/ Bjørn Oppberget, Gartnerhallen
                             v/ Espen Gultvedt, Bama

Kl 21.00                Panel m/ spørsmål og innspill – markedssituasjon og -tilpasninger

Kl 21.30                Oppsummering og vel hjem      

 

Nå er effektene av sommerens ekstreme tørke og varme godt kjent for våre grøntprodusenter, og fra bondelagenes side ser vi at det er viktig og riktig å sammen med markedsaktørene å gi dere produsenter et tilbud om et møte for å informere om og drøfte situasjonen, samt krisepakka som er forhandlet fram. Og ikke minst møtes til en suppetallerken og god prat med kollegaer i en tøff tid

 

 

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere