Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri 2019

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket.  Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019. Se satsene her.

På sidene til Grøntprodusentenes samarbeidsråd kan du finne prisinformasjon på ulike kulturer, feks jordbær.

 

møte diskusjon

Studiesirklene om årets jordbruksoppgjør er i gang!

Telemark Bondelag arrangerer i januar tre regionmøter som en del av lokallagsarbeidet med studiesirkler foran jordbruksoppgjøret. På agendaen er orientering og debatt om den nye jordbruksmeldinga og jordbruksforhandlingene. Først ut var Vest-Telemark.

folkemengde

Protestaksjon mot avgjørelsen til Vidar Helgesen

Fra Telemark reiste vi til Oslo og demonstrerte mot Vidar Helgesen sin overkjøring av den lokale rovviltnemda. Både bonde, jeger og eier av utmarkseiendom møtte. Dette berører alle, det er ikke bare bønder som bruker utmark til å høste av.

logo landbrukshelga

Landbrukshelg i Langesund 28.-29. januar 2017

Nå er det klart for ny landbrukshelg med mange ulike kurstilbod! Tid og stad er Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund 28. og 29. januar 2017. Landbrukshelga er eit samarbeid mellom ulike organisajonar og institusjonar innan landbruket i Vestfold og Telemark.

Geit over bru

Honnør til geitebøndene i Telemark!

Telemark Bondelag har ei måletting om at det på styremøta blir orientert om dei ulike produksjonane i telemarkslandbruket. På styremøtet 2. november hadde styremedlem og geitebonde Hege Gonsholt frå Vinje ei orientering om geitemjølkproduksjonen i Telemark. Det er nå 17 geitemjølkprodusentar i Telemark, dei fleste i Vinje.

Kvinnelyst

KvinneLyst - Kvinnekonferanse 2016

Velkommen til kvinnekonferanse i Gullbring kulturanlegg i Bø laurdag 12 november kl 09.30. Konferansen har i år fått tittelen "KvinneLyst - nyskapande tradisjon". Me stiller spørsmålet - kor nyskapande er det tradisjonelle? Og nyskapande tradisjon i praksis. Du møter ulike foredragshaldarar som berører desse temaene, frå ulike vinklar. Folkemusikarane Anne Hytta og Unni Boksasp, høvesvis frå Sauland/Oslo og Tinn losar oss gjennom dagen både med prat og musikk!

illustrasjon

"En smak av suksess" - seminar

Eier du et gårdsbruk, skal du kanskje ta over en gård, er du interessert i landbruket og har du lyst til å bli inspirert av mulighetene landbruket kan tilby? Da er ‘EN SMAK AV SUKSESS’ noe for deg. Du kan velge mellom to ulike seminar i Telemark, Kafe Matglede, Øyfjellvegen 1446, Vinje mandag 14. november kl. 16 – 20 eller eller Århus Gård, Skien tirsdag 15. november kl. 16 – 20.

jord

Fagdag med jordkvalitet i fokus

Fagdagen er på Nome vgs avd Søve måndag 14. november kl. 09.00 – 15.00. Søve inviterar til fagdag for elever i Vg2 Landbruk og gartneri, Vg2 Anleggsgartner, lærarar og elevar, bønder, anleggsgartnarar og andre interesserte. Tema for dagen vil være jordkvalitet.

Logo TB

Åpent møte om økologisk fruktdyrking

Møtet blir holdt tirsdag 8. november kl 18 og er en del av Landbrukets ØKOLØFT. Landbrukets ØKOLØFT er et samarbeid mellom bondelaget, Økologisk Norge og flere andre organisasjoner. Tema i møtet er muligheter og utfordringer innen økologisk fruktdyrking og produsenter forteller om praktiske erfaringer fra egen gård.

Refleks designa av Moods of Norway

Bønder og refleks

Torsdag 20. oktober er refleksdagen og lokale bondelag i Telemark markerar dagen saman med Trygg Trafikk. Gullbring banehage i Bø har hatt besøk av leiar og nestleiar i lokallaget og dei hadde med seg både traktor og refleks - begge delar populært! I dag skal Holla Bondelag besøke Herregårdshavna barnehage på Ulefoss, dei har med traktor og refleks for utdeling. På Brotorvet på Stathelle stiller Bamble Bondelag med refleks og traktorvaflar.

Landbrukshelg

Landbrukshelga 2017

Bli med på årets faglige og sosiale høydepunkt! Landbrukshelga 2017 går av stabelen 28. - 29. januar 2017 på Quality Hotel Skjærgården i Langesund. Det blir mange ulike kurstilbud. I tillegg kommer Jan Grønseth fra TV-serien "Helt naturlig" til åpninga, og Aasmund Nordstoga skal lose oss gjennom middagen. Kom alene, eller ta med deg kjæresten, ektefelle/samboer, eller be med nabo`n! Og husk å ta med ungdommene!

Lyspære

Kurs i praktisk HMS-arbeid i Vinje

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells tilbyr kurs i praktisk HMS-arbeid i Vinje. Første kurskveld andag 7. november kl. 19.00, Vinjehuset. Kurset praktisk retta og gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet. Kurset har fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

Våre samarbeidspartnere