Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri 2019

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket.  Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019. Se satsene her.

På sidene til Grøntprodusentenes samarbeidsråd kan du finne prisinformasjon på ulike kulturer, feks jordbær.

 

Aslak Snarteland taler

Et fantastisk lag!

Det ble ingen endringer i sammensetning av styret i Telemark Bondelag. Fylkesleder Aslak Snarteland, styremedlemmer og varamedlemmer blir med videre. Snarteland var godt fornøyd med det.

einar frogner

Det store MATvalget

Styremedlem i Norges Bondelag, Einar Frogner, snakket for årsmøtet til Telemark Bondelag lørdag 17. mars. Tema var naturlig nok kommende behandling av jordbruksmelding og starten på jordbruksforhandlingene.

bergit

Heder og ære til Bergit Li

For mange har Bergit Li "alltid" vært i Telemark Bondelag, med 33 år i fylkeslaget. På årsmøtemiddagen ble hun gjort stas på med taler og et helt spesielt diplom.

smedshaug

Norge må skape verdier fremfor å legge asfalt!

Telemark Bondelag har sitt årsmøtet på Bø hotell 17-18 mars. På agendaen fredag var åpent temamøte med foredrag ved Christan Anton Smedshaug. Han sier at Norge må fokusere mindre på vei og mer på verdiskaping.

bål

Vi tenner bål for landbruket i Telemark

Tirsdag 31. januar tennes varselbål over hele Telemark som et faresignal om hva som vil være konsekvensene hvis regjeringens jordbruksmelding blir vedtatt. Meldinga innebærer sentralisering, liberalisering og en svekkelse av den norske landbruksmodellen.

logo plantevernkurs

Autorisasjonskurs - kjøp og bruk av plantevernmidler

Våren 2017 holdes det kurs for de som skal fornye autorisasjonsbeviset sitt og for de som skal ta autorisasjonskurset for første gang. Det er Bygdevis som i samarbeid med Norsk landbruksrådgiving og Fylkesammen i Telemark som arrangerer kursene.

Lysbilde

Regionmøte for Midt-Telemark

Det andre av tre regionmøter ble holdt i går på Norsjø hotell. Her møtte 25 engasjerte medlemmer. Amund Johnsrud fra næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag innledet møtet med å orientere om den nye jordbruksmeldinga og arbeidet med det kommende jordbruksoppgjøret.

Aslak Snarteland taler

Telemark Bondelag tilstede på ekstraordinært representantskapsmøte

Norges Bondelag gjennomfører i dag sitt ekstraordinære representantskapsmøte. Tema er regjeringens forslag til jordbruksmelding. Engasjementet blant medlemmene er sterkt! Fylkesleder i Telemark, Aslak Snarteland, mener meldinga er et svært dårlig svar for en mer offensiv matproduksjon.

illustrasjon

Kurs i praktisk HMS-arbeid - Gvarv og Vinje

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells tilbyr kurs i praktisk HMS-arbeid på Gvarv og i Vinje. Kurset er praktisk retta og gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet. Kurset har fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

Våre samarbeidspartnere