Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri 2019

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket.  Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019. Se satsene her.

På sidene til Grøntprodusentenes samarbeidsråd kan du finne prisinformasjon på ulike kulturer, feks jordbær.

 

flis

Innføringskurs i biovarme på gården

Bioenergiprosjektet inviterer til en praktisk kurskveld tirsdag 4. april i Bø om biovarme. Kurset er gratis og du får høre gode grunner til å velge biovarme, lønnsomhet og støtteordninger.

sprøyte

Populære plantevernkurs

Med våren kommer behovet for å fornye plantevernsertifikatet eller ta kurset for første gang. 13. mars og 28. mars har Bygdevis arrangert kurs på Søve vgs med flinke foredragsholdere fra Norsk landbruksrådgiving Østafjells.

Bamble BL

Årets lokallag fjerde året på rad

Bamble Bondelag sikret seg tittelen årets lokallag 2016. Kåringen fant sted på Telemark Bondelag sitt årsmøte 18. mars. Bamble Bondelag har et høyt aktivitetsnivå og et svært engasjert styre.

salen

Samstemt årsmøte

Foredragsholdere, lokallagutsendinger, styremedlemmer og gjester – alle viste stort engasjement og alle ønsket å ro båten sammen. Spesielt var det bred enighet om kampen rundt jordbruksmeldinga. Årsmøtet vedtok to resolusjoner, der den ene støtter opp om bevaring av markedsordningen for geitemelk.

Aslak Snarteland taler

Et fantastisk lag!

Det ble ingen endringer i sammensetning av styret i Telemark Bondelag. Fylkesleder Aslak Snarteland, styremedlemmer og varamedlemmer blir med videre. Snarteland var godt fornøyd med det.

einar frogner

Det store MATvalget

Styremedlem i Norges Bondelag, Einar Frogner, snakket for årsmøtet til Telemark Bondelag lørdag 17. mars. Tema var naturlig nok kommende behandling av jordbruksmelding og starten på jordbruksforhandlingene.

bergit

Heder og ære til Bergit Li

For mange har Bergit Li "alltid" vært i Telemark Bondelag, med 33 år i fylkeslaget. På årsmøtemiddagen ble hun gjort stas på med taler og et helt spesielt diplom.

smedshaug

Norge må skape verdier fremfor å legge asfalt!

Telemark Bondelag har sitt årsmøtet på Bø hotell 17-18 mars. På agendaen fredag var åpent temamøte med foredrag ved Christan Anton Smedshaug. Han sier at Norge må fokusere mindre på vei og mer på verdiskaping.

Våre samarbeidspartnere