Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri 2019

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket.  Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019. Se satsene her.

På sidene til Grøntprodusentenes samarbeidsråd kan du finne prisinformasjon på ulike kulturer, feks jordbær.

 

Husdyrhallen

Dyrsku'n viser mangfoldet i norsk landbruk!

Tillitsvalde og medlemmer i Telemark Bondelag er engasjera på fleire stader under Dyrsku'n, bl.a. på standane Møt landbruket, foredragsteltet og Landbrukshallen. Mange medlemmer er også engasjera i dugnadsarbeid for andre organisasjonar. Og sjølvsagt - mange bondelagsmedlemmer reiser til Dyrsku'n med dyr - i håp om å få med seg ein premie heim!

ØKOUKA Telemark

ØKOUKA Telemark 2016 som vil pågå i tidsrommet lørdag 24. september til lørdag 1. oktober i Telemark. ØKOUKA er en nasjonal satsing og det er nå første gang ØKOUKA arrangeres her i fylket. Telemark Landbruksselskap har fått prosjektmidler i fra Fylkesmannen til å starte opp, og hensikten er å øke interessen og kunnskapen om økologisk mat, samt synliggjøre hvilke muligheter som ligger i et økologisk marked for landbruket.

Bilde frå Matmerk, frå venstre: Nina Sundqvist, Jon Georg Dale, Svein Børte, Gunnar H. Li

Telemarksfrukt i mateliten

Telefrukt AS og Telefrukt produsentlag SA på Gvarv har fått godkjent geografiske spesialnamn for tre av produkta sine. Det gjeld Telemarkseple, Telemarksmoreller og Telemarksplommer. Det betyr at produkta nå er tildelt spesialitetsmerke. Spesialitetsmerket blei utdela av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Nina Sundqvist frå Matmerk under Dyrsku'n i Seljord.

El-kontrolltilskudd til bondelagsmedlemmer

Det ble tidligere i år informert blant annet i Bondebladet om at medlemmer i Bondelaget som gjennomfører den nye "El-kontroll næring" vil få utbetalt en viss støtte til dette. Mange var raske og fikk gjennomført og rapportert inn denne kontrollen, men de har dessverre ennå ikke fått utbetalt støtte. Forsinkelsen med dette skyldes praktiske utfordringer når det gjelder datautveksling med Gjensidige. Dette er imidlertid i ferd med å komme på plass nå, og utbetalingen vil komme i gang i løpet av høsten. Bondelaget beklager forsinkelsen!

Markdag om kompostering

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells i samarbeid med Storfèkjøttprosjektet i Telemark inviterar til markdag om kompostering "fra uhåndterbar talle til kompost med ulikt redskap". Markdagen er onsdag 21. september; kl 10 hos Nils Olav Bjerva, Ulefoss og kl 18 hos Olav Lind i Flatdal.

Logo

Open gard i Lunde

Laurdag 3. september mellom kl 12 og 17 inviterar Lunde og Flåbygd Bondelag til Open gard hos Anita Høidalen, Hantovegen 145 i Lunde. Dette er ein dag for heile familien der små og store får nærkontakt med dyr og kan ha det gøy med naturrelatera aktivitetar. Bondelaget samarbeider med skogeigarlaget og Nome jeger og fisk om arrangementet. Velkommen!!

Foto Jan Thorsen

Telemark Bondelag hoppa i høyet i Oslo

Sist lørdag gjennomførte Dyrsku’n Arrangement AS i samarbeid med Tun Media «Hopp i høyet», på Rådhusplassen i Oslo. Arrangementet var en solid presentasjon og profilering av Telemark og Dyrsku’n, og det ble en ubetinget suksess med veldig mange besøkende!

Møt landbruket

Dyrsku'n i Seljord 9. - 11. september

Årets Dyrsku byr på eit stort og variera program! Dyrsku'n har bursdag i år - 150 år, kromprinsparet, landbruksministeren og fleire kjende personar kjem! Me håpar også å sjå deg! Opningstidene er: fredag kl 9-22, laurdag kl 9-20 og sundag kl 9-18.

Logo open gard

Open gard / aktivitetsdag Evju Bygdetun, Gvarv

Sundag 28. august inviterar bondelaga i Bø og Sauherad til Open gard / aktivitetsdag på Evju Bygdetun på Gvarv. Arrangemetet er eit samarbeid med Sauherad Bygdekvinnelag og Evju Bygdetun og har blitt ein god tradisjon! På Evju kan du møte ulike slag husdyr; kanin, sau, hest og telemarkskyr på beite. Arrangementet er frå kl 12-16. Kl 16 er det visekveld med Norsk viseforum i Fjoset på Evju.

Mange besøkte Open gard

Mellom 1400 og 1500 personar besøkte Open gard arrangementet til Gjerpen og Solum Bondelag i Skien. Hos familien Grini i Heddal, Notodden kom om lag 500 små og store, begge stader var det vellykka arrangement med mange aktivitetar.

Maskinførarkurs i Vest-Telemark

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells, NLRØ, vil arrangere maskinførarkurs i Vest-Telemark 15.-18. september. Kurshaldar er Kristiansand Truckopplæring ANS. Kursstaden er enno ikkje bestemt, men det blir enten i Åmot i Vinje eller i Seljord, mest avhengig av der tyngden av deltakarane kjem frå, slik at reiseavstanden blir akseptabel.

Våre samarbeidspartnere