Ja jeg vil bli medlem!

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

November er vervemåned og i går arrangerte Telemark Bondelag vervedag på fylkeskontoret. Fylkesstyret stilte opp og ringte rundt til potensielle medlemmer. Målet var å bikke 1700 medlemmer.

Det var liv i leieren på Landbrukets hus i går. Medlemsverving er gøy når man er flere og fylkesstyremedlemmene i Telemark Bondelag stod på og ringte personer som vi tror kan tenke seg å bli med i det flotte laget vårt. Sammen er vi sterkere! Bondelaget jobber med å bedre vilkårene for landbruket hver eneste dag, samt å synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Derfor er Norges Bondelaget en organisasjon både for deg som aktiv bonde eller grunneier og for deg som har hjerte for norsk landbruk.  

Etter en kjapp felles samling og peptalk rundt medlemsfordeler og vervetips hev fylkesleder Aslak Snarteland og resten av den fremmøtte gjengen seg på telefonen. Her skulle det verves!

Alle rom på huset ble tatt i bruk! Her er Mikkel Aanderaa godt i gang med sin verveliste.

Det er ikke noe som er så hyggelig som å få et ja på en slik dag. Nye medlemmer ble ført opp på tavla. Ann Kristin Teksle viste seg å være en dreven verver.

Vi er stolte av å representere landets største organisasjon for bønder med 63000 medlemmer. Med bakgrunn i vår kjærlighet til norsk mat arbeider Bondelaget hardt for å bedre vilkårene for norske bønder og landbruk over hele landet, fremme felles saker og trygge bygdenes økonomiske, sosiale og kulturelle interesser.

- Er ikke dette gode grunner til å bli med i Bondelaget, spurte Trude Flatland, fylkesstyremedlem fra Rauland.

Vi klarte det! Organisasjonssjef Jan Thorsen var strålende fornøyd med gjengens innsats.

13 nye medlemmer, her symbolisert med 13 gulrøtter!
I tillegg fikk vi mange navn på blokka som ville vite mer før de bestemmer seg. De tar vi kontakt med igjen.
f.v. Ann Kristin Teksle, Mikkel Aanderaa, Trude Flatland, Jan Thorsen og Turid Stalsberg. Aslak Snarteland og Knut Haugland hadde plikter som kallet og måtte forlate gjengen litt før målgang. Super innsats fra alle sammen!

Ikke blitt spurt og har du lyst til å bli medlem? Kontakt din lokallagsleder, ring fylkeskontoret eller meld deg inn her

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere