Gjerpen og Solum ble årets lokallag!

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Gjerpen og Solum Bondelag sikret seg tittelen årets lokallag 2017. Kåringen fant sted på Telemark Bondelag sitt årsmøte 16.-17. mars. Gjerpen og Solum Bondelag er det største lokallaget i fylket og har stor og mangfoldig aktivitet.

f.v: Ivar Gulseth, Johan Martin Tovslid, Nina Nærum og Helene Hoppestad

Telemark Bondelag har mange aktive lokallag, men Gjerpen og Solum skilte seg ut for 2017 med høyt aktivitetsnivå og god informasjonsstrategi, spesielt på sosiale medier.  Styret består av leder Johan Martin Tovslid, nestleder Cecilie Brask Findal, sekretær Marte Amlie, kasserer Marit Nordhov, HMS-kontakt Jon Magnus Hauen, verveansvarlig Maria Martinsen og 1. vara Martin Øverland.

Lokallaget står bak mange påfunn i løpet av året; bondepub 1. onsdag i måneden, åpen gård med 2000 besøkende, kurs i varme arbeider, studieringer, god innsats på storaksjonen i Oslo i mai, høstfest for medlemmer og familiemedlemmer med mer. Videre la lokallaget til rette for å arrangere Tryggere sammen i starten av 2018. Gjerpen og Solum har en engasjert leder og et aktivt styre. De har gjort seg bemerket på sosiale medier, deres Facebook-side er godt besøkt og viktige saker blir fremhevet på en proff måte. Ta en titt!

Vi gratulerer Gjerpen og Solum som årets lokallag 2017.

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere