Gamle og nye koster i nytt fylkesstyre

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Gjenvalgt leder Aslak Snarteland takket styremedlem Per Arne Hoppestad for to flotte år med stort engasjement. Resten av styret fortsetter som før og Snarteland mener han fortsatt har en gullrekke å jobbe sammen med.

Fra venstre: fylkesleder Aslak Snarteland, avtroppende styremedlem Per Arne Hoppestad og organisasjonssjef Jan Thorsen.

Aslak Snarteland ble enstemmig gjenvalgt som leder av Telemark Bondelag på årsmøtet 17. mars. Det ble gjenvalg på de fleste styremedlemmer bortsett fra Per Arne Hoppestad som takket nei til gjenvalg for ny periode. Årsmøtet valgte Trude Fatland som styremedlem og nytt tilskudd til stammen ble fruktbonde Mikkel Aanderaa fra Gvarv som møtende 1.vara.

Aslak Snarteland takket årsmøtet for tilliten og starter på sitt fjerde år som fylkesleder.

Et styre med en god sammensetning og godt arbeidsklima fortsetter. – Dette er veldig stas, jeg er gira og ser fram til å fortsette å jobbe for landbruket i Telemark sa han og ønsket velkommen til Trude Flatland som fast styremedlem og til Mikkel Aanderaa som 1.vara. – Jeg har et fantastisk lag med meg fremdeles sa Snarteland og kalte sammensetningen for gullrekka.

Per Arne Hoppestad fikk blomster og en stor takk fra styret og fylkeskontoret. - Du har vist et veldig engasjement men vi har forståelse for at du må prioritere annerledes nå sa Snarteland. Hoppestad takket for seg, - jeg har gledet meg til hvert fylkesstyremøte sa han og oppfordret andre til å si ja hvis de blir spurt.

 

Styret består av:

Fylkesstyret for Telemark Bondelag består av:

Fylkesleder: Aslak Snarteland
Nestleder: Ann Kristin Teksle
Styremedlemmer: Hege Gonsholt, Knut Haugland og Trude Flatland
1. vara: Mikkel Aanderaa
2. vara: Erik Dahl
3. vara: Gunleik Mæland

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere