Bli med å bidra til Norges største Åpen Gård

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Den 13. mai arrangerer Bondelaget Norges største Åpen Gård - på Facebook. Bli med når bønder over hele landet åpner fjøsdøra og viser fram hverdagen i gårdsdrifta og hvor maten vår kommer fram!

Mandag 13. mai åpner norske bønder opp gårdsbruk over hele landet og inviterer alle til å følge hverdagen på gården gjennom Facebook.

  • Mange er glade i norsk mat og stadig flere er opptatt av hvordan maten vår lages, derfor inviterer vi til Åpen Gård på Facebook. Jeg håper så mange bønder som mulig i Telemark vil være med å bidra. Alt du trenger å gjøre er å publisere livesending, film eller bilde på facebook eller instagram med #åpengård den 13. mai, sier Aslak Snarteland, leder i Telemark Bondelag.

Arrangementet Åpen Gård på Facebook gjennomføres i regi av Bondelaget for tredje år på rad. Snarteland håper på ekstra god oppslutning blant bønder i Telemark.

  • Vi har mye å være stolte av og mye flott å vise fram i norsk landbruk, her er det bare å hive seg med, avslutter Snarteland.

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

  1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på "send direkte" i postefeltet. Du kan for eksempel kalle sendingen "Åpen Gård på Facebook #åpengård". Husk og sett personverninnstillinga på innlegget som Offentlig/Public. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil og i denne eventen.
  2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #åpengård. Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg.
  3. Hold deg oppdatert og få inspirasjon ved å melde deg på facebook-arrangementet til Åpen Gård på facebook: https://www.facebook.com/events/2191500794273509/

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Samlet listetoppene i Telemark og Vestfold

Onsdag 28. august møtte fylkespolitikere i Vestfold og Telemark til valgkamparrangement på Nortura sitt anlegg i Tønsberg. Programmet for dagen inneholdt omvisning fra nyslaktet gris til ferdig grillpølse, konkurranse der politikerne ble testet i grisens anatomi og til slutt landbrukspolitisk debatt med listetoppene.

God sommer!

Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra 5. august

signering av klimaavtale 210619

Ambisiøs og god avtale for klimaet!

- Bonden er den første som merker klimaendringene. Vi er derfor svært glade for at det er inngått en klimaavtale mellom bondeorganisasjonene og regjeringen, sier leder i Telemark Bondelag, Aslak Snarteland.

Skal www.grontfagsenter.no bli en landbruksportal for Vestfold og Telemark?

Vestfoldlandbruket har hatt sin nettportal www.grontfagsenter.no siden 2001. I følge Google har over 100 000 unike brukere vært inne på portalen bare de siste 5 årene! Nå er det satt i gang et prosjekt for å se på om vi kan bli en landbruksportal for både Telemark og Vestfold fra nyttår. Landbruksorganisasjonene i fylket diskuterte dette sist uke og nå utfordres alle til å svare på noen spørsmål om din bruk og dine ønsker for landbruksportalen videre! Dine svar vil være viktig for utviklingen av landbruksportalen.

Vi vant kampen om pengene

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, kom til Bø Hotell tirsdag kveld. Drøyt 30 personer fikk høre hans betraktninger rundt årets jordbruksoppgjør.

Våre samarbeidspartnere