Årets lokallag fjerde året på rad

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Bamble Bondelag sikret seg tittelen årets lokallag 2016. Kåringen fant sted på Telemark Bondelag sitt årsmøte 18. mars. Bamble Bondelag har et høyt aktivitetsnivå og et svært engasjert styre.

f.v: Aslak Snarteland (Fylkesleder Telemark Bondelag), Einar Frogner (styremedlem Norges Bondelag), Vegard Tangvald, Erik Dahl, Jannicke H Stokke (Bamble Bondelag) og Jan Thorsen (org.sjef Telemark Bondelag)

 

Bamble Bondelag sikret seg tittelen årets lokallag 2016. Kåringen fant sted på Telemark Bondelag sitt årsmøte 18. mars. Bamble Bondelag har et høyt aktivitetsnivå og et svært engasjert styre.

Telemark Bondelag har mange aktive lokallag, men Bamble har skilt seg ut de siste åra med et ekstra gir. Styret består av leder Erik Dahl, nestleder Claus Bergsland, sekretær Jannicke H Stokke, kasserer Ingvald Dahl, studieleder Lars Hobæk, leder i valgnemnda Eivind Bergsland og varamedlem Jostein Eliassen.

Denne gjengen står bak mange påfunn i løpet av året; gårdsbesøk, åpen gård, kuslipp, bildeforedrag på eldresenteret, juletrefest, kurs og foredrag. De jobber aktivt mot lokalpolitikerne, de er tilstede og synlige i nærmiljøet og figurerer i media. Bamble Bondelag bruker også sosiale medier aktivt og har en godt besøkt side på Facebook.

Vi gratulerer Bamble Bondelag som årets lokallag 2016.

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere