Under middagen fredag kveld, hadde styret funnet på litt sprell, blant annet fikk Aslak en modifisert Bonde t-skjorte med teksten: BondeHøvding og Med beina på Bordet. Et lite hint til at en markant skikkelse i Bondelaget nå, kanskje, kan slappe litt mer av.

På årsmøtet dagen etter vanket det flere gode ord, gave og blomster. Etter at Aslak ga klubba videre til ny fylkesleder, Trude Flatland, fikk han overrakt et bilde med sterk symbolikk. Bildet er malt av Jonny Andvik fra Porsgrunn, tittelen er Storegut.

Org.sjef Jan Thorsen sa i sin tale at Aslak har vært «storegut» i Telemark Bondelag og Vestfold og Telemark Bondelag i åtte år. - Du har kjørt fram en del «tømmerlass» i din tid som leder. Noen lass har vært enkle, noen har vært strie og har krevd sin kjørekar. Trude Flatland supplerte med at bildet viser Aslak som person; tydelig i landskapet, sterk men likevel lun og fin. – du har vært en god og trygg leder som har inkludert alle i styret, sa hun.

Aslak fikk også takketale fra lokallaga ved Erik Dahl og takk fra Statsforvalteren ved Olav Sandlund. At Aslak har et stort hjerte for Dyrsku’n, er godt kjent. Erik Dahl formulerte det så treffende: -Jeg kan ikke tenke meg noen bedre frontfigur for Dyrsku’n en deg - i bunad og med passe pondus!

Oppsummert fra alle talene kan vi si:

TUSEN tusen takk Aslak, for alt du har gjort for Telemark Bondelag, Vestfold og Telemark Bondelag og for alle bøndene i fylket. Du har respekt for alles meninger og det har gjort deg til en samlende leder. Du har hatt stor betydning for mange i den tida du har vært leder.

Masse lykke til videre, vi ses rundtomkring! Eller som Olav Sandlund sa; - du vil nok savne litt sagmugg etter hvert!